Бисквитки

събота, 22 септември 2012 г.

Гонг: Тони Здравков възроди Ботев, врачани нанесоха първа загуба на Локо Пд

Тони Здравков възроди Ботев, врачани нанесоха първа загуба на Локо Пд
© Gong.bg
Отборът на Ботев Враца записа първа победа в А група от началото на сезона. Врачани надделяха с 1:0 като домакин на Локомотив Пловдив и по този начин тимът се отлепи от дъното на временното класиране. В петте си мача досега, Ботев бе отбелязал едва един гол в противниковите врати и твърдо заемаше последното място без спечелена точка. След днешния успех обаче, тимът на Ботев се изкачи с две позиции и вече заема 14-то място.
С основна заслуга за доброто представяне безспорно е новият-стар наставник на домакините Тони Здравков, който се завърна на кормилото на „зелените“ и направи своя повторен дебют. С връщането на Здравков, в тима на Ботев бяха върнати и четирима футболисти, който преди това бяха отстранени – Савич, Маринов, Куанг и Романов.
Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започна доста мудно, като в първия четвърт част, двата тима водиха играта предимно в центъра на терена без да успеят да се затруднят особено.
Единственият гол в срещата падна в 30-ата минута на двубоя. След добра атака на домакините, Романов получи топката по крилото и центрира прецизно в наказателното поле където Амендола изпревари вратаря Стефано Кунчев и с глава заби топката в мрежата.
Второто полувреме започна отлично за врачани, които още в първите минути успяха да организират няколко опасни атаки към вратата на гостите, но този път без успех. От своя страна футболистите на Локомотив трудно организираха интересни атаки към вратата на Ботев и логично не успяха да намерят верния път към вратата на Михаил Иванов.
Така Ботев записа първи успех от началото на сезона, докато гостите от Пловдив инкасираха първото си поражение.
Преди изиграването на останалите мачове от кръга, Ботев заема 14-то място, докато „смърфовете“ вече са десети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар