Бисквитки

четвъртък, 27 септември 2012 г.

Крими хроника



На 26.09.2012г., служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” извършиха проверка за представен фалшив документ за завършено средно образование пред ОО „КД –ДАИ” –Враца. Установено  е, че лицето П.Н./18г./  от с. Голямо Пещене, с цел полагане на шофьорски изпит е представило диплома за средно образование издадена от СОУ „Хр. Ботев” гр. Враца. По време на проверка  е установено, че лицето  е представило и друга диплома за средно образование, издадена от СОУ „Отец Паисий” гр. Враца. В хода на проверката  е установено лицето П.В./27г./  от гр. Враца, което посредничило при сдобиването с дипломите. Работата по случая продължава.  Лицата са задържани за срок от 24 часа.
          В с. Хърлец е извършена проверка на дейността и работата на мл. автоконтрольор С.З., служител на РУП-„АЕЦ”- Козлодуй. Проверката  е установила, че  мл. автоконтрольор С.З., в кръга на службата си е съставил официален документ, в който е удостоверил неверни обстоятелства, с цел да бъде използван този документ, като доказателство за тия обстоятелства. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура- Враца. Образувано  е дознание  по чл.288 и по чл.311, ал.1 от НК.  Работата по случая продължава.
Мл. автоконтрольор С. З. е задържан за срок от 24 часа.
 На 26.09.2012 г., в 21.00 ч. в РУП Козлодуй е получено съобщение от телефон 112, за катастрофа между   с.Малорад - с.Рогозен.  Установено е, че в дърво край пътя  е катастрофирал лек автомобил „Опел”, управляван от С.П./21г./  от гр.Оряхово. Загинали на място: водача С.П./21г./ от гр. Оряхово; В.К./20г./ от село Малорад;  Ц.Т./18г./ от с.Малорад. 21-годишният Ц.Г. от село Малорад е починал  при транспортирането му  до ФСМП-Бяла Слатина.
Причини за катастрофата- в процес на изясняване. Образувано  е дознание.
След сигнал за кражба на 1200 литра трансформаторно масло от резервен трансформатор собственост на „ЧЕЗ Разпределение България”,  на 26.09.2012г., служители на РУП-Козлодуй  извършиха полицейски проверки в къща в  с.Гложене, собственост на К.Б./30г./, и  в къща  в гр.Козлодуй, обитаван от М.Б./28г./. В дворното място на К.Б. е открит пластмасов контейнер с вместимост 1000 литра, пълен до половината със светло кафява маслообразна течност наподобяваща трансформаторно масло.  В дворното място на М.Б. е открита пластмасова туба с вместимост 10 литра пълна със светло кафява масло образна течност наподобяваща трансформаторно масло. М.Б. се укрива от органите на МВР и е обявен за местно издирване. Работата по случая продължава.

На 26.09.2012г., около  11:30ч.,  на  изхода на гр. Враца в посока г. Оряхово, катастрофират: специален автомобил „ГАЗ”,  собственост на „БКС-Враца”, управляван от М.Ф./62г./ и лек автомобил  „Рено Лагуна”,  управляван от И.И./56г./ от с. Горно Пещене.  Загинал  е водача И.И., пътувалата в лекия автомобил, 54-годишната  Г.И. от с. Горно Пещене,  е настанена в МБАЛ „Хр. Ботев”.  Вероятна причина за катастрофат:  неправилна  маневра завиване в обратна посока от водача М.Ф. който не пропуснал лекия автомобил, и движение с несъобразена скорост спрямо интензитета на движението от водача И.И.   Пробата за алкохол на водача на товарния автомобил  е отрицателна.  Образувано е дознание по чл. 343 от НК.
В УП”-Дъбника е получено съобщение, че за времето от 24.09.2012г. до 09.00ч. на 26.09.2012г.,  от фургон в землището на с.Чирен, неизвестни лица са откраднали: метална пружина за легло, люлка за комбайн / сенотръс /, земеделски сечива. След ОИМ и ПСД е установено, че извършители са криминално проявените и осъждани за кражби лица: К.П./38г./ и Б.Ф./65г./, и двамата от село Баница.
 След издирвателни мероприятия, служители на РУП-Враца са установили две лица, които на 19.07.2012г. в с.Ботуня, извършило кражба на: електрожен, ел.дрелка, 2 ъглощлайфки, 2 медни пръскачки и 10  диска за ъглошлайф. Кражбата  е извършена от лицата:  И.И./23г./ и Б.П./25г./ от гр. Враца.
В РУП-Враца е постъпил сигнал, че от магазин на пазара  в ж.к. „Дъбника”, неизвестни лица  са извършили кражба на дрехи.  След ОИМ е установено, че извършители са: Л.Г./22-годишна/ от с.Долно Белотинци, и Н.Б./17-годишна/ от с.Николово.
На 26.09.12г., в 16.30 часа, в РУП –Б.Слатина е получено съобщение  от ФЦСМП-Б.Слатина ,че е докарано в безпомощно състояние 12-годишно момче от с.Борован,  което след приемането е починал. Установено е, че в с.Борован, в двора на необитаема  къща, при игра  в близост до полуразрушена външна тоалетна, върху момчето е паднала  покривна плоча.  Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев




Няма коментари:

Публикуване на коментар