Бисквитки

четвъртък, 27 септември 2012 г.

Мерки по безопасност на храните


Във връзка с констатиран случай на дарeние на храна с изтекъл срок на годност на 27 септември 2012 г. в Заседателна зала на Областна администрация Враца се проведе среща между Областна дирекция по безопасност на храните, Областна администрация – Враца и кметове на общини. Срещата бе инициирана от д-р Милчо Костурков, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Враца. Представителите на институциите уточниха начини на комуникация при създадена възможност за дарение на храна на нуждаещи се, както и организиране на официален контрол върху даренията.
Разгледан бе и въпросът за проследяването на изпълнението на сключените договори с фирмите доставчици на хранителни продукти за детските градини, като се спазват Наредба №9/16.09.2011 г. и №6/10.08.2011 г. Комисията обсъди и състоянието на пазарите предлагащи плодове и зеленчуци. Посочени бяха изискванията за такива – течаща вода, тоалетна, ограда и място за сметосъбиране.
Бяха коментирани и мерки, с които да институциите да се справят с нерегламентирана, улична търговия, както и това колко са опасни за здравето са животинските стоки продавани на улицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар