Бисквитки

понеделник, 14 май 2012 г.

Вести от Община Враца

Врачанка е медицинска сестра № 1 в България
Таня Маркова, която работи като сестра в детска ясла „Българчета” е обявена за сестра № 1 на България. „Това е изключително висока оценка за развитието и работата в ясленото дело. Искам от свое име, от името на кмета на Враца и на Общината, да благодаря на г-жа Маркова” – каза зам.-кметът Светозар Луканов. Таня Маркова е получила грамота и статуетка, удостоверяващи престижното отличие. „Това е третата голяма, национална награда, в нашата детска ясла. Миналата година отново наша колежка бе сестра № 1 на България – това бе г-жа Христина Христова. През 2009 г. аз получих втора награда на национално ниво в категорията „главна сестра” – поясни Ваня Заркова, директор на детска ясла „Българчета”.
Резултати от кампанията „Да изчистим България за един ден”

7 000 жители на община Враца се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”, който се проведе на 12 май. Сред тях бяха общинската администрация, общинският съвет, областната администрация, всички училища и детски градини, КНСБ, МВР, Български пощи, 38 фирми, една неправителствена организация, затвора. Имаше също 112 граждански инициативи и домсъвети. „На всички, които със своя доброволен труд допринесоха за това община Враца да е по-красива и по чиста, благодаря! Надявам се тази кампания да е допринесла за повишаване културата ни по опазване на околната среда” – каза кметът на Враца инж. Николай Иванов. Той благодари и на дружествата, които безвъзмездно извозиха събраните отпадъци - БКС, „Иванов 53” и „Пътинженеринг М”. В кампанията бяха включени 17 самосвала, 3 багера и 5 сметоизвозващи машини.
На 12 май на депото за твърди битови отпадъци са депонирани 130 540 кг отпадъци. От тях със сметоизвожзавщите машини – 67 480, а останалите 63 060 кг – със самосвали.
На 13 май на депото са пристигнали още 32 820 кг.
За двата почивни дни на строителното разтоварище са извозени 687 744 кг отпадъци. Днес извозването продължава.
Над 50 места бяха почистени с общите усилия на жителите на община Враца.


Общината отново ще подкрепи Националния фестивал на малките театрални форми

На 16 май от 17,00 часа във фоайето на Драматично-куклен театър кметът на Враца ще открие 23-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми и 2-рия международен фестивал на НЕТА /Нова европейска театрална асоциация/. НЕТА е международна организация, в която членуват 13 европейски страни и само 3 театъра от България /сред тях е врачанският театър/. Пред врачани и гостите на града ще бъдат представени 18 постановки, 8 от които чуждестранни.
Община Враца ще подпомогне финансово фестивала със 15 000 лева.
Националният фестивал на малките театрални форми ще продължи до 22 май
Враца ще бъде домакин на заседание на комисия на НСОРБ
Първото редовно заседание на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към НСОРБ ще се проведе във Враца. Заседанието ще се проведе на 16 май от 13 ч. в заседателната зала на Общината. Сред най-интересните теми, които ще бъдат обсъдени е представянето на мониторингов доклад на комитета за регионите. Ще бъде дискутиран също новият закон за местното самоуправление. На заседание ще бъде избрано и ново ръководство на комисията.

Даниела Хитова,
гл. експерт "Връзки с обществеността"
Община Враца
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар