Бисквитки

петък, 18 май 2012 г.

Полицейски операции


След оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия, служители на РУП-Враца, задържаха лицето А.Х./23г./ от гр. Враца, което за времето от 27.04.2012г. до 13.05.21012г., извършило кражби от 4 адреса /частни домове/ в гр.Враца, като причинило щети на обща стойност над 17 000 лева. Само от едно от жилищата щета за собственика е на стойност 10 000 лева. Откраднатите вещите,  предмет, бижута и техника са намерени и иззети от  дома на лицето и в заложни къщи на територията на гр.София. Откраднато е върнато на собствениците.  А.Х. е задържан за  72 часа. Лицето е криминално проявено за кражби.
Вчера на територията на РУП Мездра се  проведе специализирана полицейска операция  съвместно със служители от ТМУ Лом, относно закононарушения касаещи търговия с акцизни стоки без български акцизен бандерол - тютюневи  изделия, спирт и високо алкохолни напитки посочени в чл.2 от ЗАДС и чл.25 от Закона за тютюна и тютюневите изделия. На автобусна спирка до с.Д.Кремена е извършена проверен лек автомобил „Алфа Ромео”,  управляван от И.Ц./37г./ от гр.Мездра. В колата са открити 197 кг. ситно нарязан / смлян тютюн/. 
На  територията на област Враца е проведена специализирана полицейска проверка относно изпълнението на мероприятията по селскостопанска кампания 2012г., свързана с производството и реализацията, търговията, съхранението и преработката на зърно, както и необходимостта за нейното опазване от престъпни посегателства и пожарна безопасност. Служител от сектор ПИП/Икономическа полиция/ при ОД на МВР-Враца, съвместно със служител на Националната служба по зърното и служител на ТД НАП Враца извършиха проверка на 2 земеделски производители и техните бази за зърно в общ.Криводол и общ. Оряхово. От Национална служба по зърно и фуражи -Враца бяха съставени 2  акта на земеделските производители. От ТД  НАП Враца е съставен протокол и назначена ревизия на един земеделски производител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар