Бисквитки

вторник, 15 май 2012 г.

„В и К” ООД гр. Враца работи усилено в община Враца



От началото на месец април „В и К” ООД град Враца подмени близо 3,5км. водопроводна мрежа в община Враца.
Приключи вторият етап от стартиралата в края на миналата година реконструкция на довеждащия водопровод от Хидровъзел „Среченска бара” за селата Власатица и Лиляче. Честите аварии по водопровода лишаваха двете села от нормално водоснабдяване и увеличаваха загубите на вода от „Среченска бара”. Подмененият през месец април участък от 2 км. на силно амортизирания етернитов водопровод ф 160, преминава през изключително тежки терени – през жп-линия, през река, гориста и непроходима местност. През 2011г. бяха подменени 6 км. от този водопровод, остават още два километра за подмяна, като до края на първото полугодие тя ще бъде извършена.
В с. Косталево от началото на годината бяха подменени 600метра вътрешна водопроводна мрежа. Реконструкцията се наложи, поради предвидено полагане на трайна улична настилка, и за да не се разкопава повторно, подменихме превантивно амортизираният участък от стария етернитов водопровод с нов, полиетиленов.
В с. Веслец през м. април ВиК Враца положи 100 метра от довеждащия водопровод след местния водоизточник. Реконструкцията се наложи поради пропадане и запушване на участък от водопровода, което причиняваше проблеми с нормалното водоподаване за селото.
В с. Голямо Пещене само в рамките на една седмица бяха подменени 500 метра стари стоманени тръби с полиетиленови ф160 от тласкателния водопровод от помпената станция към водоема на селото. Така се реши проблема с честите аварии, причиняващи спиране на водоподаването и големи загуби на вода.
В град Враца от началото на месец май беше подменен близо 300 метра силно амортизиран водопровод в промишлената зона на града.


Няма коментари:

Публикуване на коментар