Бисквитки

понеделник, 26 март 2012 г.

Кмет благодари за почистването на Враца

„Искам да благодаря на всички граждани, които се включиха активно в почистването на Враца и облагородяване на междублоковите пространства. Ще намерим подходящия начин, чрез благоустройствени дейности, да им се отблагодарим” – каза по време на традиционната прескоференция в понеделник кметът на общината инж. Николай Иванов. Специална благодарност бе изказана и на 11 училища, които са почистили дворовете си и районите около сградите на учебните заведения – ПМГ, ЕГ, ПГТР, ПТГ, СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Никола Войводов”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, ОУ „Васил Левски”, НУ „Св. Софроний Врачански”, СОУ „Христо Ботев” и Спортното училище.
210 кубически метра отпадъци са извозени след пролетното почистване на Враца. От тях 112 кубически метра са натоварени ръчно в самосвали, а останалите – в контейнери.
По предварителна заявка на гражданите Общината е раздала 516 фиданки от различни дървесни видове:
  • албиция – 50 бр.
  • явор – 50 бр.
  • ясен – 70 бр.
  • чинар – 30 бр.
  • конски кестен – 50 бр.
  • червен американски дъб – 210 бр.
  • каталпа – 8 бр.
  • смрика – 40 бр.
  • туя – 8 бр.
„Благодаря на Държавното горско стопанство във Враца, че фиданките от червен американски дъб бяха дарени на общината. От дружеството подариха и 100 фиданки с акация, които ще бъдат залесени на подходящо място извън града, каквито са законовите изисквания. Вероятно това ще стане в седмицата на гората, с личното участие на общинската администрация” – поясни инж. Николай Иванов.
Пролетното почистване продължава. Гражданите, които искат помощни материали – чували и ръкавици – или фиданки могат да направят своята заявка на тел. 62-30-00.

Среща с родители на деца с бъбречни заболявания

На 29 март (четвъртък) в 14 часа в заседателната зала на общината ще се проведе работна среща между зам.-кмета на общината Светозар Луканов и родители и близки на деца, страдащи от бъбречни заболявания и болести на отделителната система. Целта на срещата е те да се запознаят с възможностите за диагностика и ранното лечение на тези заболявания, и за това какви действия в тази посока се предприемат в община Враца. По училища и в здравните заведения предстоят безплатни профилактични прегледи на деца в риск, които са наследствено предразположени към бъбречни заболявания.

Изкърпване на пътната мрежа

35 тона суха асфалтова смес е била положена при аварийното изкърпване на пътните настилки във Враца. „Очакваме с нетърпение да заработят асфалтовите бази, за да започне истинският текущ ремонт на улиците, който се извършва с гореща асфалтова смес. Има действащ договор, така че работата може да започне веднага. Малко над 600 хиляди лева е заделената сума в бюджета за годишния ремонт” – уточни кметът на Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар