Бисквитки

вторник, 27 март 2012 г.

Кметът на Враца: Категорично се противопоставям на политическите заигравки


На днешното заседание на Общинския съвет внесох за разглеждане Програма за управление на община Враца за периода 2011 – 2015 г. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация, управленската програма само се представя пред Общинския съвет. И това много добре се знае от голяма част от общинските съветници, които са такива повече от един мандат. Затова неприемането на управленската програма е чисто политически акт на опозицията.
Програмата за управление на община Враца, както и всички програми за управление на общини в България, са съобразени с Националния план за развитие на Република България през периода 2007 – 2013 г. Там ясно са разписани приоритетите за развитие на страната и на общините в нея през посочения период. Управленската програма е съобразена и с Общинския план за развитие 2006 – 2013 г., който е основен стратегически документ за развитието на Враца. На тази базата са изведени и нашите приоритети:
  1. Враца – притегателен център за инвестиции, иновации и работа
  2. Враца – привлекателно място за живеене
  3. Враца – туристически и културен център.
Тези три приоритета ще са в основата на работата ни през целия мандат.
Конкретните действия за постигането на всеки от тях не би трябвало да стоят в стратегически документ, какъвто е управленската програма. Те се набелязват в отделни планове за действие. С приемането на бюджета за 2012 г. са очертани финансовите рамки, в които през тази година ще направим първите стъпки в осъществяването на програмата. Какво точно е извършено през годината ще стане ясно при годишния отчет за изпълнението на управленската програма, което ще е в началото на 2013 г. Такива отчети се правят ежегодно.
Управленската програма е изготвена с мисълта за добруването на Враца. Тя цели изграждането на ново бъдеще за нашата община. За това категорично се противопоставям на политическите заигравки с една толкова сериозна тема.

инж. Николай Иванов:
/кмет на община Враца/


Няма коментари:

Публикуване на коментар