Бисквитки

четвъртък, 29 март 2012 г.

Врачани подкрепят подземния вариант на ж.п. линията

Над три хиляди врачани до момента са се включили в подписката подкрепяща подземния вариант за изграждане на високоскоростната ЖП магистрала при преминаването и през града. Подписката започна на 3-ти март и се организира от Инициативен комитет включващ ВМРО, АТАКА, ДНЕС, СПС „Защита”, НД „Достойни за България”, Дамски клуб „Вратица”, граждани на Враца.
Членовете на Инициативния комитет проведоха среща с главния архитект на Враца – Данаил Дилков, на която се запознаха с всички детайли по проекта. Въпреки нееднократно заявената позиция на Община Враца срещу изграждането на 4 метрови шумозаглушителни стени и за промяна на предварителния план, чрез преминаване на трасето подземно или в траншея, никой не се съобрази с това. Мотивите за оскъпяване на проекта изглеждат несериозни, предвид такива фрапиращи моменти, като изграждането на чисто нови гари и паркоместа за по 60 автомобила в села от порядъка на 300-400 души.
Подписката ще продължи до началото на месец юни, като освен подвижния пункт в центъра на града, постоянни такива има в магазин „Ла Фиеста”, медицински център „Света Анна”, бензиностанция „Аванти”, офиса на ТВ „Римекс”. Наред с това в засегнатите райони – ЖК „Дъбника”, „Сениче”, и „Металург” се разпространяват флаери с информация за инициативата.
Инициативния комитет ще отправи покана към всички народни представители от врачански многомандатен район за среща и ангажиране с проблема.
Ако институциите не вземат предвид справедливите искания на врачани, ще се премине към протести, гражданско неподчинение, блокиране на пътни артерии и ЖП линията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар