Бисквитки

вторник, 7 февруари 2012 г.

Дискутират нивото на социалните услуги

В Областна администрация Враца се проведе съвместно заседание на Областен координационен екип и Звено за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социални услуги в Област Враца. Заседанието беше ръководено от г-жа Цветелина Теофилова, Зам. областен управител и Председател на Областния координационен екип.
Представен беше Годишен мониторингов доклад за изпълнението на Областната стратегия за развитие на социалните услуги през 2011 г., изготвен от Звено за мониторинг и оценка.  Докладът е въз основа на информация събрана от посещенията на Звеното за мониторинг и оценка, съобрзано план за работа през 2011 г., както и данни, предоставени от общините за изпълнението на техните стратегии.
В изпълнение на правилата за работа на ЗМО и ОКЕ представеният Доклад беше одобрен с пълно мнозинство.
На срещата бяха направени  разяснения от г-жа Димитрийка Цанова, Директор на РДСП Враца за необходимите данни по натуралните показатели за 2013 – 2015 г. в социалната сфера, във връзка с писмо, изпратено от Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане.
Гости на заседанието бяха  регионалните координатори за Област Враца по проект на Агенция за социално подпомагане "Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище". Те представиха проекта и възможностите за съвместна работа.


Поради липса на интернет връзка вчера не успях да пусна информацията.
Е. Глоговска

Няма коментари:

Публикуване на коментар