Бисквитки

вторник, 7 февруари 2012 г.

Над 18 млн.лв. просрочени задължения събра през 2011 година офис Враца


През 2011 година в офис на НАП Враца са изпратени  6 123 покани за доброволно изпълнение на длъжници към бюджета с обхванати задължения в размер на 34 млн.лв.
            Издадените постановления за налагане на обезпечителни мерки от сектор „Управление на дълга” са 727 за близо 32 млн.лв.
Наложени запори на банкови сметки 919 – за над 15 млн.лв.; 61 запори на движими вещи на стойност 3 млн.лв. и 21 възбрани на недвижими имоти на обща стойност 1 млн.лв.
Предадените дела за принудително изпълнение са 1 450 на стойност 64 млн.лв.
            Новообразуваните изпълнителни дела от сектор „Принудително изпълнение” са 1 707 за сумата от 55  млн.лв.
Прекратени са 692 изпълнителни производства, извършени  25 описа на имущество на длъжници, насрочени  50 публични продажби чрез търг с тайно наддаване, проведени са  41 търга.
            В резултат на предприети мерки за събиране през изминалата година  са погасени 18.2 млн.лв. просрочени задължения, в т.ч. 8.4 млн.лв. данъчни и 9.8 млн.лв. осигурителни вноски
През 2011 г. са издадени и 413 разрешения за неотложни плащания. Усилията на публичните изпълнители са насочени към мерки за събиране, които максимално да облекчат бизнеса за да продължи да извършва дейността си.
Такива възможни действия са, отсрочване и разсрочване на задълженията и даване на разрешение за неотложни плащания, при което банковата сметка на длъжника се запорира, но от нея всеки месец се изтегля само определен процент от наличните парични средства за погасяване на данъчни и осигурителни дългове, а останалите са на разположение на дружеството за да може да осъществява търговската си дейност и да не се допусне фалит.
Затова НАП препоръчва на всеки гражданин или представител на фирма, който има временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки да се свърже с публичните изпълнители, към съответната компетентна дирекция за да обсъди  различните възможности за плащане.




Няма коментари:

Публикуване на коментар