Бисквитки

сряда, 8 февруари 2012 г.

Честваме 130-та годишнина на предучилищното възпитание в България

Започна поредицата от работни срещи, свързани със отбелязването на 130-та годишнина на предучилищното възпитание в България – „Исторически аспекти на предучилищното възпитание”.
Лектор на научната беше доц. д-р Емилия Кирилова  - преподавател в катедрата по „Педагогика и методика” на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Участие взеха директори и учители от детските заведения на територията на община Враца, както и Даринка Костадинова – експерт по предучилищно възпитание в РИО на МОНМ – Враца и Валентина Михайлова – началник отдел „Образование” в Община Враца.
Доц. Емилия Кирилова направи ретроспекция на предучилищното възпитание в България и представи архивни книги, свързани с нея. Директорите и учителите продължиха работата си в работна група с цел създаване на историческа презентация на обучението в предучилищна възраст, както и работата си по подготовката на ретроспективна изложба от фотоси, която ще бъде експонирана в Регионален исторически музей в града. Провеждането на работната среща е част от предвидените пет работно - консултативни срещи по методически обединения с цел реализирането на Научно-практическа конференция „Детската градина – отговорност за бъдещето”, която е предвидена за месец  март тази година. Партньори са РИО по образование – Враца, Община Враца и Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. С подкрепата на Регионален исторически музей  - Враца, РБ „Христо Ботев” – Враца, РК – ОМЕП, Враца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар