Бисквитки

събота, 4 февруари 2012 г.

Празник на меда срещна пчелари в Козлодуй


ДП РАО стана домакин на дискусия за европейските субсидии за пчеларит
Четвърта поредна година Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО) организира съвместно с дружествата на пчеларите от района на Козлодуй „Празник на меда”, който се проведе на 3 февруари 2012 г. Събитието беше официално открито от изпълнителния директор на предприятието Дилян Петров, а  официални гости бяха евродепутатите Владимир Уручев и Мария Неделчева. ДП РАО стана своеобразен домакин на среща-разговор между представителите на Европейския парламент и членовете на пчеларските дружества в региона. На срещата участниците обсъдиха стратегията на Европейския Парламент за подпомагане на пчеларите в периода 2013-2020 г. Производителите на мед споделиха своите актуални проблеми, а евродепутатът Мария Неделчева пое ангажимента да осигури „чуваемост” за техните послания в Брюксел. Тя предложи в подкрепа на качествата на българския мед да се реализира специализирано изложение на техните продукти в Европейския парламент.   
В четвъртото издание на традиционния вече „Празник на меда” се включиха  производители на мед и пчелни продукти, произведени в района на Козлодуй. Бяха представени също здравотворни продукти на пчелна и билкова основа, както и печатни издания, свързани с лечебната сила на меда и билките. За няколко часа, въпреки ниските температури, изложението посетиха над 300 жители на община Козлодуй.
Празникът, който вече е част от традиционния календар на ДП РАО, потвърждава мисията на предприятието да извършва дейностите си с грижа за хората и околната среда, както и стремежът му да сътрудничи с всички браншови организации в общините, в които развива своята дейност.        

Няма коментари:

Публикуване на коментар