Бисквитки

сряда, 1 февруари 2012 г.

Мартин Петров отново на гребена на вълната

От Спортни.бг
Болтън натрупа 3 поредни победи във всички турнири (едната от тях е срещу Ливърпул, а останалите две са за ФА Къп), а основна роля за ренесанса има Мартин Петров.
През ноември и декември българинът не се появи на терена в 4 поредни мача, а Болтън ги загуби всичките. С връщането на Мартин обаче тимът постепенно се изправи на крака.
Почна се с победата с 2:1 над Блекбърн, когато Петров изработи един от головете. В момента българинът е в серия от 9 поредни излизания като титуляр, в които събра участие в почти всичките 810 минути (беше сменен само срещу Юнайтед 3 минути преди края).
Последният успех срещу Суонзи идеално обрисува целия принос, който има Мартин за тима в последните 6 седмици. След негов фаул Пратли вкара първото попадение във вратата на уелсците. След това вратарят на Суонзи, който иначе имаше ден, не можа да хване удар на българина през второто полувреме, за да може Ийгълс да донесе победата на "тротърс" при добавката.
Очевидно Мартин Петров отново се наслаждава на футбола си, играе с присъщото си самочувствие и стил. Сякаш помогна много и включването на Нгог и Марк Дейвис в титулярния състав, с което атаката на Болтън изглежда като цяло по-добра. Българинът прави добро впечатление и с това, че вече не пести сили в дефанзивен план. Това се видя срещу уелсците, когато при всяка необходимост помагаше на колегите си в отбрана.
Преди време не беше така и това беше един от недостатъците на Мартин. Очевидно обаче Петров е поработил добре върху този детайл. Важна роля тук има и смяната на левия бек в тима, който да действа зад българина - Сам Рикетс вместо Пол Робинсън.
Рикетс пази по-добре гърба на Мартин, двамата работят по-успешно като екип, което позволява на българина да действа по-освободено и по-спокойно.
Мартин Петров е играч №1 на мача срещу Суонзи за ФА Къп, въпреки че конкуренцията за този приз е огромна. Доста играчи в тима на Оуен Койл намират формата си - Марк Дейвис има постоянство в игрите си, младият Джо Райли прави добро впечатление на поста десен бек, макар че големите тестове за него тепърва предстоят.
Дарън Пратли изтърпя доста критики след идването си на "Рийбок Стейдиъм", но вече сякаш напипва верния ритъм. Найджъл Рио-Кокър също е много солиден, вършейки черната работа в средата на терена заедно с Фабрис Муамба.
Удачно се оказа и преместването в ролите на Дедрик Боята, който определено е по-силен като централен защитник, отколкото като десен бек. Така предпоставките са налице за един добър мач при домакинството на Арсенал в междинния кръг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар