Бисквитки

понеделник, 30 януари 2012 г.

Обстановката във Враца се нормализира

На днешната пресконференция кметът на Община Враца инж.Николай Иванов представи информация за актуалната обстановка свързана с преминалите обилни снеговалежи и ниските температури, които започнаха от вчера и ще продължат няколко дни по отношение на общинската пътна мрежа, добро състояние нормални условия за пътуване при зимна обстановка.
Тази сутрин е имало два проблема по които се работи, неопесъчен е бил участъка Лиляче – Власатица,отстранен е този проблем и участъка по пътя с.Чирен-с.Девене, е бил заледен и неопесъчен, работи се и по този участък, а в с.Згориград се търсят възможности за разширяване на пътните участъци за да може да маневрира училищният автобус.
Всички училища и детски градини на територията на общината работят нормално, температурата в помещенията  е нормална за провеждане на занятия с изключение на училищата в с.Паволче, с.Тишевица и ПУ „Д-р Петър Берон” където днес ще се учи с  намалени часове. Нормална е обстановката във всички детски ясли и социални домове, те също функционират нормално.
Във връзка с минусовите температури ,които се очакват в следващите дни в нашата страна е проведен разговор с г-н Георги Яков при необходимост да се използва чакалнята на автогарата която ще бъде отворена денонощно и за бездомните хора там ще се предлагат топли напитки. Освен в чакалнята на автогарата през тези дни ще бъде отворено помещение което се намира в бл.34 в жк.”Дъбника” където също ще се предлага подслон и топли напитки за бездомните хора –съобщи заместник кметът г-н Светозар Луканов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар