Бисквитки

понеделник, 16 май 2011 г.

Предстоящи дейности във Враца

Предстои разширяване на дейността „Домашен социален патронаж” на Общинското предприятие „Социални дейности” . Готовата храна ще бъде доставяна по домовете в селата Тишевица, Вировско, Горно Пещене, Девене, Чирен, Три кладенци, Баница, Голямо Пещене, Мраморен и Бели извор. За тази цел са закупени 3 автомобила, на обща стойност 57 942 лв., с които ще се разнася храна по адресите. До момента са получени искания от около 250 жители, които желаят да ползват услугата. Храната ще бъде приготвяна в столовите на средищните училища в селата Девене, Баница и Тишевица. Засега не се очаква увеличаване на броя на персонала, поради незаетостта му през периода на ваканцията на учениците, но при необходимост, той ще бъде увеличен през есента. Таксата за едно меню остава 2 лв.
Започва поетапното миене и почистване на града от БКС ЕООД – Враца, в което ще бъдат вложени всички машини и персонал на предприятието. Заедно с това, започва и реновиране на напречната и надлъжна пътна маркировка.
Предстои ремонт на двата използваеми подлеза в града – на ул. „Мито Орозов” и този на хлебозавода – като предстои реновиране на осветлението, така че, да бъде защитено от вандалски прояви.
Кметът официално представи новия директор на Общинско предприятие „Паркинги и гаражи” – г-н Венчо Кръстев, който представи накратко вижданията си за оптимизиране на предприятието. Според директора, в програма са заложени всички необходими действия, за да превърне „Паркинги и гаражи” в едно модерно предприятие, което работи в услуга на гражданите. Очаква се в скоро време предприятието да се сдобие с автомобил за репатриране, както и организирането на наказателен паркинг. Новият екип ще внесе и промени в организацията на „Синя зона”.
Началникът на РУ Полиция – Враца – г-н Васил Василев обяви пред журналистите, че след продължителни издирвателни мероприятия са разкрити извършителите на множеството кражби в детските заведения на територията на града. По време на мероприятията по задържането им са открити и вещите, които са задигнати и те ще бъдат върнати на собствениците.

1 коментар: