Бисквитки

събота, 5 март 2011 г.

Правителството възражда Северозапада


Намеренията на правителството са да бъде изработена програма с краткосрочни и средносрочни задачи с цел стабилизиране на района, каза при посещението си във Видин Цецка Цачева.
Като приоритет председателят на Народното събрание посочи завършването на строежа на Дунав мост 2 и включването му в транспортната мрежа на страната.
"Това, което вече е факт, за което има заделени средства и за което започват процедури по отчуждаването, е 4-лентов скоростен път Ботевград - Видин, който ще свърже Дунав мост с Ботевград, а оттам и с магистрала Хемус, като транспортна връзка, която ще доведе до икономически растеж", посочи Цачева.
Търсят се варианти за облекчаване на бизнеса - основно в селското стопанство, за привличане на европейски средства по европейски програми, които се предвиждат за такъв клас общини и райони. Трябва да се наблегне на даденостите, които има този регион. Това е река Дунав, това е чистата природа. Това са историческите и културни паметници, Белоградчишките скали. От това може да се прави бизнес, могат да се правят пари, посочи Цачева, цитирана от БНР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар