Бисквитки

неделя, 27 февруари 2011 г.

ВМРО подари филмова прожекция на гражданите на Мездра

Общинският комитет на ВМРО-БНД в Мездра ще подари безплатна филмова прожекция на жителите на града. Поводът е Националният празник на Република България 3 – ти март. Филмът «Великите българи» и ще се прожектира на 2 март от 17. 30 часа в кино «Роял».
С този филм, целим да припомним имената на големите личности от българската история, на които дължим свободата и независимостта на България днес, заяви председателят на ВМРО-Мездра Красимир Тодоров.
На 3-ти март, Общинският комитет на ВМРО-БНД във Враца ще отбележи Националният празник на България с поднасяне на венци и цветя на паметника на Христо Ботев. Воеводите ще разпънат транспаранти и плакати с надписи «Мизия, Тракия, Македония» и с което ще припомнят заветите на Сан-Стефано. Договорът разреши справедливо националният въпрос и донесе свободата в етническите граници на българската народност. Ревизията в Берлин, обаче жестоко разпокъса България и Сан-Стефано се превърна в упование и непостижим идеал за поколения българи. Идеал, осветен с кръвта на стотици хиляди наши сънародници, загинали в борбите за национално обединение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар