Бисквитки

понеделник, 16 септември 2019 г.

Нови кабинети и ремонтирана сградаоткриха в първия учебен ден във Враца

Кметът Калин Каменов откри нови кабинети и ремонтирана сграда в първия учебен ден във Враца. Тържествено, с посрещане на националния флаг и под звуците на химна на Република България, започна новата учебна година във всички училища в Общината.
„Честит първи учебен ден на всички прекрасни, слънчеви деца! Искам да знаете колко много можете да научите и колко сила и увереност ще получите от учителите в Начално училище „Св. Софроний Врачански“. Искам да помоля родителите да бъдат активна част от живота на училището и да са сплотени, за да им помогнат да бъдат много по-старателни, знаещи и взискателни към самите себе си, защото тогава, когато са целеустремени, могат да постигат високи цели. Честита нова учебна година!“ – каза кметът Калин Каменов пред децата, учителите, родителите и гостите в НУ „Св. Софроний Врачански“. Кметът допълни още, че и през тази година ще продължат подобренията и нововъведенията в учебното заведение и само след няколко месеца в двора на училището ще има ново изкуствено игрище. 
Кметът Каменов посочи също, че с директора Антоанета Сиракова работят активно за това, училището да бъде едно от първите не само във Враца, но и в страната, в което ще има паралелки за обучение по метода „Монтесори“ и по този начин имиджът и авторитетът на училището ще бъдат на още по-високо ниво.
Калин Каменов бе официален гост и на откриването на учебната година в Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“. На празника кметът, заедно с директора на училището – Татяна Василева, връчиха грамоти и плакети на изявени ученици и учители.
„Искам да ви пожелая една успешна година, в която да се стремите да бъдете първи, перфектни, мечтаещи и градивни. Покажете колко много можете, колко много искате и колко много ще постигнете. На учителите пожелавам да бъдат вашият коректив и непрестанно да ви провокират, за да бъдете най-добрите и всички да се гордеем с вас. Позитивните промени в гимназията се случват всяка година и ще продължат, защото вие го заслужавате с вашите резултати. Докато гоправите, ние няма да спираме да ви подкрепяме и ще бъдем винаги до вас. Честит празник! – с тези думи кметът се обърна към присъстващите в ППМГ „Акад. Иван Ценов“.
Кметът присъства и на откриването на учебната 2019/2020 година в Средно училище „Христо Ботев“. Винаги се стремете да бъдете първи и не забравяйте, че ако искате за в бъдеще да ви е лесно, то днес в училище трябва да полагате усилия. Аз знам, че ще го направите, защото познавам вашите учители и знам колко са взискателни, затова не им се сърдете, защото техните забележки ще бъдат онези уроци за вас, които ще научите за цял един живот и ще ви помагат да се изградите като силни, можещи и знаещи личности. Успешна учебна година!“ – каза в приветствието си кметът Каменов към учениците и педагогическия колектив на СУ „Христо Ботев“.
Логопедичен кабинет и солна стая бяха открити от кмета Калин Каменов в първия учебен ден в ДГ „Европейчета“. Специалните помещения са изградени след съвместната работа на родителите и ръководството на детското учебно заведение. В рамките на тържеството, кметът Каменов благодари на родителите за активността и отношението, което имат към живота на детската градина, както и на учителите за грижите и за високия професионализъм, които полагат във възпитанието на децата.
В СУ „Васил Кънчов“ кметът на Община Враца и директорът Димитър Марков откриха ремонтирана сграда, част от корпуса на учебното заведение, която не е обновявана от нейното създаване през 1956 г. Калин Каменов посочи, че след 63 години това е историческо събитие за училището, както и че промените ще продължат. „Училището има най-модерния физкултурен салон, а съвсем скоро ще има и парк – каза кметът и поясни, че на площад „Руски“, където се намира паметникът на видния врачанин Васил Кънчов, ще бъде открит красив фонтан, чрез който се възстановява стара чешма, украсявала парка на площада преди десетки години.
„Бъдете устремени и вдъхновени за нови знания и предизвикателства“ – пожела кметът Калин Каменов на възпитаниците на Професионалната техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“.
По случай новата учебна година, пожелания за ползотворна работа и много поводи за гордост отправиха и заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и секретарят на местната администрация Нина Дакева, към учениците и педагогическите колективи на НУ „Иванчо Младенов“,  СУ „Козма Тричков“, СУ „Васил Кънчов“, НУ „Иван Вазов“. Те поздравиха също възпитаниците и учителите на детските градини „Щастливо детство“, „Вълшебница“, „Славейче“, „Детски свят“, „Дъга“, „Единство, Творчество, Красота“.
Тази година в детските градини на община Враца ще се обучават над 2 300 деца. За първипът училищния праг прекрачиха над 530 първокласници, които за трета поредна година бяха зарадвани с подарък – книжка с пожелание от кмета Калин Каменов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар