Бисквитки

четвъртък, 19 септември 2019 г.

На тържествен концерт наградиха отличени деца в конкурс за Св. Софроний Врачански

С награждаване на призьорите от конкурса за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето“, започна тържествениятконцерт, част от програмата на Софрониевите чествания, които се провеждат във Враца.
Отличените в художествената надпревара бяха удостоени с грамоти и предметни награди, които им бяха връчени от кмета Калин Каменов, Врачански Митрополит Григорий и областния управител Малина Николова.
В категория „Изобразително изкуство“, І група – до 7 години, победител е АлександрАсенова от гр. Койнаре, на второ място се класира Йоана Йорданова от същия град, а след тях се нареди Яна Коцева, възпитаник на ДГ „Европейчета“, гр. Враца. Във ІІ група /1-4 клас/ и трите места са спечелени от възпитаници от НУ „Св. Софроний Врачански“, катопървото място грабна Габриела Иванова, второто място е за КристофърНиколов и трети е Иван Цветелинов.


Калин Каменов – кмет на годината за привлечени инвеститори
            Калин Каменов е отличен като кмет на годината, в категория „Инвестиции“, в годишните награди на платформата Kmeta.bg.
„Благодарение на общите ни усилия с министъра на икономиката Емил Караниколов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции – Стамен Янев и подкрепата от страна на правителството, Враца отново е на инвестиционната карта на България. В момента в града се изграждат два високотехнологични заводи, които ще разкрият нови над 2000 работни места, а производството ще е в сферата на автомобилната индустрия. Вярвам, че съвсем скоро, Враца отново ще бъде икономически център не само в Северозападния регион, но и на национално ниво. Високото отличие ни задължава да продължим да инвестираме в инфраструктурата и образованието в града. За мен основен приоритет ще продължава да бъде – привличането на нови инвеститори, предоставящи адекватни условия на труд и заплащане, както и производство, което не замърсява околната среда“ – каза кметът Каменов в рамките на церемонията.
На събитието присъстваха още: министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, министърът на туризма – Николина Ангелкова, изпълнителният директор на БАИ – Стамен Янев, народни представители, предприемачи, членове на работодателски организации, както и кметове на общини от страната.

В тазгодишния конкурс на онлайн платформата на българските общини, гражданите имаха възможността да гласуват в 9 категории, като се оценяваше работата на кметовете през целия мандат

Победител в ІІІ група /5-7 клас/ е Елза Алиева – ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Враца, след нея се класираха Димитър Димитров  от СУ „Христо Ботев“, гр. Враца и Михаел Георгиев, НЧ „Фар 1930“, с. Паволче.
Първо място в ІV група /8-12 клас/ спечели Десислава Димитрова, ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Ловеч, второто място грабна Гергана Михайлова, СУ „Отец Паисий“, гр. Враца и трето място е за Филип Цветанов от СУ „Христо Ботев“, гр. Враца.
В раздел „Литература“ в І група, победител стана Анна-МарияФилипова от СУ „Васил Кънчов“, гр. Враца, на второ място се класира Божидара Димитрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, гр. Враца, а трети са Цветомир и Димитър Димитрови от СУ „Христо Ботев“, гр. Враца.
Във втора група първото място отиде при Илиан Николов от Литературен клуб „Кръстьо Пишурка“, гр. Лом, второто място спечели Василена Ценова –от Литературен клуб „Ние врабчетата“, гр. Бяла Слатина и третото място си разделиха Благовест Антонов от Враца, и Виктор-Кристиян Василев –от ПЕГ „Йоан Екзарх“ също от областния град.
Тържественият концерт продължи с изпълнения на ученици от НУ „Св. Софроний Врачански“, Симфониета - Враца, Дамски хор при Възнесенски храм „Св. Софроний Врачански“гайдарят Петър Янев и двама негови ученици и Kамерен ансамбъл „Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар