Бисквитки

петък, 13 септември 2019 г.

Стотици жители и гости присъстваха на откриването на Врачанския есенен панаир


Откриването на 131-то издание на Традиционния врачански есенен панаир бе посетено от стотици жители и гости на града. Приветствие към присъстващите отправи кметът Калин Каменов.
„По традиция на големия празник – Кръстовден даваме началото на фестивалните дни на българските традиции и занаяти. За мен е удоволствие, че с всяко следващо издание на Врачанския панаир, броят на търговците и посетителите се увеличава. Това е доказателство, че желанието ни да променим облика на този форум, като акцентираме върху българското, се възприема от всички. Благодаря ви, че се доверихте на мен и моя екип! С общи усилия, ние показахме, че можем да пазим и да възраждаме изконните български ценности. Нека да вървим напред като една общност и да продължаваме да развиваме нашия град! Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов.
На официалното откриване на есенния панаир присъства и евродепутатът Андрей Новаков. „През последните няколко години посещавам Враца по различни поводи – откриване на нови инфраструктурни обекти, стартиране изграждането на производствени мощности на чуждестранни фирми, както и на фестивали като Националния фолклорен събор „Леденика“. Познавайки развитието на града, мога да заявя, че не е променен само имиджът на Панаира, променен е обликът на Враца. И това е благодарение на вашите общи усилия. Честит празник!“ – заяви евродепутатът Новаков.
131-то издание на Врачанския панаир започна с програма на танцов състав „Хемус“, като под звуците на фолклорните ритми стотици врачани се хванаха на голямо българско хоро.
На откриването присъстваха още: председателят на Общинския съвет – Румен Антов, общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация – Нина Дакева, самодейци от читалища в региона, жители и гости на града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар