Бисквитки

понеделник, 16 септември 2019 г.

Калин Каменов: „От всеки един от нас зависи Враца да е най-чистият град в България“

Всеки ден трябва да се грижим за нашия квартал, градинката, предблоковото пространство, районът, в който живеем и ако го правим съм сигурен, че градът ни ще бъде много по-чист и по-облагороден, по-красив и уютен за живеене. От нас зависи да имаме най-чистия град в България!“. Това каза кметът Калин Каменов пред присъстващите на детския еко празник, организиран от Община Враца и „Екопак България“, част от програмата на Националната кампания „Да изчистим България заедно“. 
Директорът на „Екопак България“ – Тодор Бургуджиев също поздрави присъстващите и благодари за ползотворното сътрудничество с Община Враца, което е повече от 15 години. 
Националната кампания започна още в 08:00 ч. в село Чирен, къдетокметът Калин Каменов, заедно с жители на населеното място, почистиха двора на детската градина в селото.
В рамките на деня, кметът Каменов, заместник-кметът Мария Попова, служители от общинска администрация, екипът на Екопак България“, както и борци от спортен клуб „Ботев 93“ почистваха района нарека Лева. В кампанията се включиха и заместник-кметът Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца -  Нина Дакева, както и над 90 служители на общинска администрация, които почистваха парка на спортен комплекс „Христо Ботев“, велоалеята, комплекс „Вестителят“,Северният обход на града, Медковско дере и различни части на града.
В най-мащабната доброволческа кампания се включиха още: над 3 000 граждани, детски  градини и училища, служители в социални услуги, кметства, местни и държавни институции.
Извозването на събрания боклук осъществиха ОП БКС – Враца и „Екопак България“ АД. Със специализирана техника на общинското предприятие бяха почистени и нерегламентирани сметища.

Няма коментари:

Публикуване на коментар