Бисквитки

четвъртък, 17 май 2018 г.

Иновативна зала бе открита в детска градина „Брезичка“


            Новоизградена зала за психомоторика вече функционира в детска градина „Брезичка“. Специалното помещение бе открито от кмета Калин Каменов и директора на заведението – Елка Антонова.
В рамките на церемонията, кметът поздрави ръководството за положените усилия за изграждането на залата и изрази увереността си, че децата ще имат възможност да творят и да откриват себе си. Каменов допълни, че един от приоритетите на неговия екип е подобряването на условията за отглеждане и възпитание на младото поколение на Враца. „Сигурен съм, че скоро Враца ще се превърне в град, който ще бъде пример за въвеждането на нови модели и практики. Предлагаме не просто добра базова грижа, а качество. Работим активно, от новата учебна година да въведем успешно модела на преподаване „Монтесори“ в детските градини във Враца.“, допълни още Каменов.
Решението за изграждането на психомоторната стая е с цел осигуряването на допълнителна подкрепа на 5 деца със специални потребности. Според ръководството, ползването на иновативното помещение има възпитателна цел, изгражда сътрудничеството между децата, както и подпомага развитието на автономността на децата.
            Залата за психомоторика е изградена със средства от бюджета на детското заведение и с подкрепата на местния бизнес в града. Помещението ще бъде използвано като допълнителна дейност, част от учебно-възпитателния процес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар