Бисквитки

сряда, 16 май 2018 г.

Изложба на ученици от СУ „Отец Паисий”- Враца


В галерията на Клуба на дейците на културата /КДК/ във Враца бе открита изложба на млади таланти от СУ "Отец Паисий" - Враца. В изложбата участват творби /живопис и графика/  на ученици от 8-ми до 11-ти клас на врачанското училище по изкуствата.
Преподаватели по изобразително изкуство в училището са Евгени Генков, Васил Ангелов и Христо Лилов.
Директорът на училището Красимир Данов изрази задоволство от постиженията на учениците в областта на изобразителното изкуство, както и от възможността да показват своите творби пред публика.
Преподавателят на учениците - художникът Евгени Генков представи младите таланти и добави, че от една година в училището е открита паралелка по дизайн,  в която децата  се обучават и в специалността „Рекламна графика”.
За участието си в изложбата, младите таланти получиха  грамоти от КДК, които бяха връчени от художника Тодор Митов.
С тази изложба се слага началото на сътрудничество между СУ „Отец Паисий” и Клуб на дейците на културата- Враца. КДК ще дава възможност на учениците да показват своите творби в галерията на клуба, ще се провеждат и съвместни камерни музикални изяви.
Средното училище „Отец Паисий“ във Враца е единственото в Северозападна България, което предлага разширена, профилирана и професионална подготовка в областта на музиката, изобразителното изкуство и хореографията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар