Бисквитки

петък, 2 март 2018 г.

Калин Каменов: На националния празник всеки трябва да се гордее, че е българин


„Ние, българите трябва да се гордеем със своята история, със своето настояще и съм убеден, че благодарение на вас и със своето бъдеще. За да се случи това, всеки един от вас трябва да се гордее, че е българин, да бъде позитивен и да знае, че България ще бъде такава, каквато я направим ние. Ако я съхраняваме, ако я пазим чиста тя ще е красива и нашите предци, които са загивали за нейната свобода ще се гордеят, че имат достойни наследници.“ . С тези думи кметът Калин Каменов откри патриотичната инициатива, която се организира от Община Враца и се провежда за трета поредна година. Каменов призова заедно да се празнува Националният празник – 3-ти март и всеки да се включи в честването му на площад „Христо Ботев“.
„На Националния празник всеки трябва да се гордее, че е българин и гордо да развява българския флаг“, добави още той.  Кметът подари трикольора на учениците от I и VII клас от ОУ „Васил Левски“, своето знаме получиха и първокласниците от НУ „Иван Вазов“. Седмокласниците от ПЕГ „Йоан Екзарх“ и СУ „Св. Климент Охридски“ също получиха трибагреника лично от кмета. Пред учениците застанаха актьорът и учител Филип Филипов, превъплътен в образа на великия поет и революционер Христо Ботев и представители на Младежкия център,  които по интересен начин представиха историята на българското знаме и неговата символика.
Стотици знамена бяха раздадени и от зам.-кметовете Петя Долапчиева и Мария Попова в СУ „Никола Войводов“, СУ „Отец Паисий“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, НУ „Св. Софроний Врачански“, СУ „Васил Кънчов“ и СУ „Христо Ботев“. Изпълняващият длъжността председател на Общински съвет – Враца д-р Владимир Христов също се включи в патриотичната инициатива и раздаде знамена в училищата „Иванчо Младенов“, „Козма Тричков“ и ППМГ „Акад. Иван Ценов“.
За три години, откакто стартира родолюбивата инициатива, Община Враца е раздала 8 500 национални трибагреници на ученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар