Бисквитки

понеделник, 26 февруари 2018 г.

Усложнена зимна обстановка в община Враца, жълт код за снеговалежи

Усложнена е зимната обстановка на територията на община Враца, жълт код е обявен за интензивен снеговалеж. Снежната покривка на места стига до 30 см. Общо 14 снегорина на ОП „БКС - Враца“ и трактори на частни арендатори са включени и работят от неделя вечерта в снегопочистването на пътните артерии в града. В обработването на улиците и пешеходните зони се използва грейдер и роторни машини, както и 50 човека от общоградска чистота, които ръчно почистват улиците. По пътната мрежа са разпръснати над 130 тона сол. В почистването на улиците ще се включат и машини на строителни фирми от града.
До момента, на територията на Община Враца няма сигнали за закъсали и бедстващи хора, затворени пътища и селища с прекъснато електроподаване и водоснабдяване. Снегонавявания има по пътя за село Три кладенци.
Превозните средства на градския транспорт във Враца се движат нормално при зимни условия с леки закъснения. Част от извънградските линии не са изпълнени и те са до селата Горно Пещене, Тишевица, Вировско и Върбица.
Училищните автобуси са се придвижили нормално до учебните заведения.
Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено „Инспекторат“ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията. Проблем при снегопочистването във Враца продължава да са неправилно паркираните автомобили,  a в снегопочистването ще се включат и 10 машини на строителни фирми. От Община Враца приканват жителите на града да оказват съдействие и да не възпрепятстват работата на ОП „БКС-Враца“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар