Бисквитки

понеделник, 12 септември 2016 г.

Оптимизация и увеличаване на приходите в ОП „Паркинги и гаражи“ за един месец



Започната е оптимизация на работата и на числения състав в Общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ във Враца. Установено е,  че в зоната за краткотрайно платено паркиране „Синя зона” в продължение на години служителите са работили в един и същи район. Това е довело до неравнопоставеност на служителите, тъй като има райони, където се събират повече приходи и такива с по-малка събираемост, както и райони с по-голяма и по-малка натовареност на състава. Приходите от зоната са видимо занижени. В тази връзка е въведен ротационен принцип на работа и към момента контрольорите работят в различни райони на града в рамките на една седмица, като има готовност при необходимост тази ротация да се извършва и ежедневно, съгласно график. След въвеждане на тази оптимизация е отчетено увеличение на приходите от „Синя зона“ от 10 770 лв. през м.юли на 12 598 лв.  през август или ръстът е около 15 %. Увеличение на общите приходи на предприятието от 27 284 лв. през юли на 34 620 лв. за август, като ръстът е 21 %.
През последния месец, ръст на приходите има и от наемите за гаражни клетки, като за месец юли те са били 16 514 лв., а за август те са 22 022 лв. Увеличението е с над 20 %.
            Промени се очакват и в управлението на наказателния паркинг. В момента титулярът е в дългосрочен отпуск и до завръщането му е назначен друг организатор. В момента се работи по подбора на подходящ състав от контрольори за работа на паркинга.
По нормативното обезпечаване на работата в предприятието е изготвено предложение за промени в Наредбата за „Синя зона”, което след като бъде разгледано в комисиите на Общински съвет-Враца, ще влезе на първо четене на заседанието през септември. Промените в наредбата касаят въвеждането в експлоатация на репатриращ автомобил тип „паяк”. На същото заседание ще бъде обсъдени и промени в Правилника за приложение на Наредбата за синя зона, касаещи структурата на ОП ”Паркинги и гаражи”.
            Във връзка с експлоатацията на репатриращия автомобил Община Враца обяви обществена поръчка за доставяне на такава. Една фирма е подала оферта за участие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар