Бисквитки

понеделник, 12 септември 2016 г.

Европейската седмица на спорта гостува във Враца



Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева и съветникът на министъра на младежта и спорта Валентин Заяков дадоха начало на Европейската седмица на спорта във Враца. Инициативата се осъществява в партньорство с ММС, под мотото “#BeActive”
„С голямо удоволствие поднасям приветствие от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за успешно представяне на Европейската седмица на спорта. Спортът е магия, той е здраве, приятелство, кураж. На добър час и успешно представяне!“, заяви съветникът на министъра на младежта и спорта Валентин Заяков.
„Поздравявам Ви, за това, че сте активни и борбени спортисти. Пожелавам Ви много успехи, нека днес победи носещият най-силен състезателен дух“, обяви в словото си зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева.
Специален гост на събитието бе най-голямата звезда на баскетбола в последните две десетилетия и посланик на Европейската седмица на спорта Тодор Стойков.
В проявите, част от Европейската седмица на спорта във Враца, се проведоха състезания по стрийтбол, плажен волейбол, петанк и турнир по футбол на малки врати. В надпреварата по стрийтбол се включиха 7 тима, разделени в две групи. В класацията при мъжете на първо място се нареди тимът на „Ботев“ 2012, а в категория под 18 години първи станаха младежите от „БиЕмПи“. При аристократичния петанк победител бе отборът на Веселин Колев и Любима Манолова от Благоевград. В надпреварата по плажен волейбол първи стана тимът на Денислава Борисова и Десислава Костова.
В турнира по футбол премериха сили малките футболисти на „Ботев“ Враца, родени през 2005, 2006 и 2007 г., разделени в 4 равностойни отбора.
На всички участници в спортните събития бяха раздадени награди, осигурени от Министерството на младежта и спорта, а победителите бяха отличени от зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар