Бисквитки

понеделник, 12 септември 2016 г.

Врачанският панаир залага на българското и връща стария си облик - да бъде център на местни производители и занаятчии



На 14 септември за 128-и път във Враца ще бъде открит традиционният есенен панаир. Дни преди неговото начало, Община Враца промотира по-различната визия на мероприятието с изработен афиш. Целта е завръщане към традициите и българското.
Покани за участие в тазгодишното издание са отправени към редица фирми от региона и асоциации на производители на  млечни и месни продукти, вина, мед, риба, захарни изделия и други. Продукцията на заявилите участие ще бъде изложена в шатри, чрез които ще се уеднакви с визията. Чрез занаятчийските камари е осигурено  участие на грънчари, производители на накити и др.
В унисон с идеята за реализация, културната програма на врачанския панаир ще е предимно фолклорна. Официалното откриване ще се състои  на 14 септември /сряда/ от 18.30 ч., а от 19.00 ч. на голямата сцена пред стадион „Христо Ботев“ ще излезе Валя Балканска и танцов състав „Хемус“.
В следващите дни, концерти ще изнесат Светлин Миланов - победител в тазгодишния фестивал „Пирин Фолк“, Юри Крумов, танцов състав „Радост“. Панаирът ще бъде закрит на 18 септември с концерт на Берковската духова музика. По случай откриването на учебната година, на 15 септември, на сцената ще се качат момчетата от група СкандаУ и формациите на Младежки дом - Враца. На 17-ти септември Драго и Ралица от Фамилия „Тоника“ ще пеят за врачани, а преди тях ще излязат момичетата от квартет „Чарити”. В същия ден, преди музикалната програма, Ути Бъчваров ще приготви врачанска лютика.
       Традиционни шатри ще предлагат храни и напитки, а децата ще имат възможност да се радват на люлки, въртележки и други забавления. За гостите на панаира са предвидени и много изненади.
       Във връзка с безпроблемно протичане на панаира, е осигурено присъствие на полиция, медицинско обслужване и контрол на предлаганите храни. За реда ще се грижи и звено „Инспекторат“ към Община Враца. Определени са и зоните за паркиране.
       Община Враца призовава жителите и гостите на града да посетят 128-ия врачански есенен панаир, за да усетят променената атмосфера, в духа на българските традиции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар