На
14 септември за 128-и път във Враца ще бъде открит традиционният есенен панаир.
Дни преди неговото начало, Община Враца промотира по-различната визия на
мероприятието с изработен афиш. Целта е завръщане към традициите и българското.
Покани
за участие в тазгодишното издание са отправени към редица фирми от региона и
асоциации на производители на млечни и
месни продукти, вина, мед, риба, захарни изделия и други. Продукцията на
заявилите участие ще бъде изложена в шатри, чрез които ще се уеднакви с визията.
Чрез занаятчийските камари е осигурено
участие на грънчари, производители на накити и др.
В
унисон с идеята за реализация, културната програма на врачанския панаир ще е
предимно фолклорна. Официалното откриване ще се състои на 14 септември /сряда/ от 18.30 ч., а от
19.00 ч. на голямата сцена пред стадион „Христо Ботев“ ще излезе Валя Балканска
и танцов състав „Хемус“.
В
следващите дни, концерти ще изнесат Светлин Миланов - победител в тазгодишния
фестивал „Пирин Фолк“, Юри Крумов, танцов състав „Радост“. Панаирът ще бъде
закрит на 18 септември с концерт на Берковската духова музика. По случай
откриването на учебната година, на 15 септември, на сцената ще се качат
момчетата от група СкандаУ и формациите на Младежки дом - Враца. На 17-ти
септември Драго и Ралица от Фамилия „Тоника“ ще пеят за врачани, а преди тях ще
излязат момичетата от квартет „Чарити”. В същия ден, преди музикалната
програма, Ути Бъчваров ще приготви врачанска лютика.
Традиционни шатри ще предлагат храни и
напитки, а децата ще имат възможност да се радват на люлки, въртележки и други
забавления. За гостите на панаира са предвидени и много изненади.
Във връзка с безпроблемно протичане на
панаира, е осигурено присъствие на полиция, медицинско обслужване и контрол на
предлаганите храни. За реда ще се грижи и звено „Инспекторат“ към Община Враца.
Определени са и зоните за паркиране.
Община Враца призовава жителите и гостите
на града да посетят 128-ия врачански есенен панаир, за да усетят променената
атмосфера, в духа на българските традиции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар