Бисквитки

понеделник, 12 септември 2016 г.

Близо три пъти са се увеличили приходите от дейността на звено „Инспекторат“ в Община Враца за два месеца

Само за два месеца-юли и август, близо три пъти се увеличили приходите от дейността на звено „Инспекторат” към Община Враца. Всекидневно инспекторите извършват проверки  по спазването на няколко общински наредби. 
Във връзка със спазването на Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Община Враца, и Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми обекти за търговска увеселителна рекламно-информационна и друга обслужваща дейност на територията на Община Враца са извършени проверки на 50 летни тераси и слънцезащитни устройства, като от тях само 9 са били с редовни документи и платени такси. За установените нарушения, за неплатени наеми, са дадени срокове за изпълнение, в резултат на което са постъпили приходи в размер на 26 742 лв. Проверени са  70 кафе-автомата, от които 60 са с издадени разрешения, но с просрочени задължения. В резултат на извършените проверки постъпилите приходи са в размер на 4 619.13 лв.
Инспектирани са и обекти, извършващи сезонна търговия. Установено е, че по-голяма част от тях упражняват дейността си без издадени разрешителни. В резултат на извършените проверки са издадени необходимите разрешителни и са постъпили приходи в размер на 2 880.50 лв.
В резултат на дейността на звено „Инспекторат“ за месеците юли и август към общинския бюджет са постъпили приходи в размер на 34 241,63 лв., като за същия период през 2015 г., приходите са 12 303,24.
През месец септември и октомври, звено „Инспекторат“ съвместно с представители на  органите на МВР ще извършат контрол по спазването на Наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Община Враца, а именно отстраняване на излезли от употреба моторни превозни средства намиращи се върху общински имоти.
Служителите от звено „Инспекторат“ ще продължат да осъществяват текущ контрол за спазване на общинските наредби.



Няма коментари:

Публикуване на коментар