Бисквитки

събота, 2 юли 2016 г.

Областен младежки форум



Областен Областен младежки форуммладежки форум се проведе днес във Враца. Той е иницииран от  МГЕРБ Враца и премина под мотото „Посланици на професионалното образование“. Младежите от област Враца раздаваха информационни материали на на ПТГ„Никола Вапцаров“ – Враца, ПГ“Димитраки Хаджитошин“ – Враца и ПГТР – Враца. Целта е  да се популяризират сред завършилите основно образование ученици и техните родители възможностите, които осигуряват за професионално, съчетано с дуално обучение в гимназиален етап, професионалните училища в област Враца. По късно в залата на хотел Хемус във Враца се проведе и срещата на МГЕРБ. Във форума  се включиха младежи от цялата област. Официални гости  бяха Председетеля на Младежки ГЕРБ и народен преставител  Георг  Георгиев,  народните представители от област Враца инж. Петя Аврамова - областен координатор на ГЕРБ и Красен Кръстев, както и общинският ръководител на партията Малина Николова.
„Нашата насока като млади хора трябва да бъде в полза на  професионалното образование, като основа за бъдеща квалификация и реализация на младите хора. Смятам, че в този процес ние, като младежи имаме основна роля и трябва да положим усилия за да утвърдим професионалното образование”, това заяви при откриването на форума Георг Георгиев. Народния представител инж.Петя Аврамова приветства всички участници в инициативата. Тя пожела на младежите ползотворна работа и изрази надежда идеите им да бъдат приложени и на практика.
След провеждането на Младежката инициатива участниците във форума разработиха и собствена стратегия за промотиране и подпомагане на професионалното образование на областно ниво. С нея Младежи ГЕРБ – Враца предложиха на председателя на МГЕРБ мултиплицирането на идеята в цялата страна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар