Бисквитки

сряда, 29 юни 2016 г.

Никол Кунова получи дрон от директора на офис на НАП Враца


Петокласничката Никол Кунова от гр.Враца спечели дрон от играта на НАП „Play за награда“, част от третия образователен проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.
Никол е ученичка от ПМГ "Академик Иван Ценов" и е научила за кампанията на НАП от леля си. В играта участва с 225 точки събрани от верните отговори на тестовете след края на всеки видео урок. Най-интересен ѝ е бил урокът за касовите бележки.
Никол получи наградата си лично от директора на офис Враца, Александър Александров.
Господин Александров изрази своето убеждение, че този образователен проект е успешен и полезен, защото с него НАП си поставя за цел, не само да провокира младите хора да научат повече за данъците и осигуровките, но и да разберат смисъла от плащането им и  помага да изградят своята гражданска позиция на нетърпимост към „сивата практика”.
Офис на НАП Враца стартира кампанията на 19-ти април в СОУ „Иван Вазов” гр.Мездра. Тази година данъчни служители се срещнаха с ученици от две училища, СОУ „Никола Войводов“ град Враца и СОУ „Иван Вазов“ град Мездра. За първи път бяха изнесени данъчни уроци в училище извън областния град. Кампанията в училищата приключи  в началото на м.юни. Срещите с учениците преминаха при голям интерес, в повечето случаи като дискусия. 
20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Повече за кампанията може да видите и на фенстраницата в социалната мрежа Facebook - https://www.facebook.com/vlezvchas/
  Юлия Грънчарова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар