Бисквитки

неделя, 17 януари 2016 г.

Обстановката в снежна Враца

От 17 ч. в събота /16.01.16 г./ цялата налична снегопочистваща техника на БКС е на терен. 11 са собствените машини на дружеството, които са започнали да обработват улиците във Враца. В 04:00 ч. в неделя, в почистването са включени и 17 машини на външни фирми.
Обработени са централните булеварди и основните пътни артерии в града. Служители на БКС ръчно почистват спирките и тротоарите.
След като бъде почистен снега от улиците, ще се премине към обилно осоляване на трасетата. Проходима при зимни условия е четвъртокласната пътна мрежа в община Враца, която също се почиства и обработват участъците до населените места.
Без електрическо захранване са селата Паволче, Челопек, Тишевица и Мраморен. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредите в населените места, засегнати от метеорологичната обстановка.
Заместник-кметът на Община Враца Мария Попова, Областният управител Малина Николова и директорът на БКС Момчил Младенов започнаха обход на Враца и населените места от общината, за да проверят на място ситуацията в района. Ръководството на Община Враца и Областна администрация са в непрекъсната връзка за координиране на действията по снегопочистването и възстановяване на авариите в електрозахранването.
40 см е снежната покривка в община Враца, снеговалежът продължава. Двойно повече е снежната покривка във Врачанския балкан, там има и навявания. Общинска администрация - Враца призовава гражданите, ако не се налага, да не пътуват до местността „Пършевица“ до спиране на снеговалежа.
Телефонът, на който жителите на Община Враца могат да подават сигнали, е на Дежурния общински съвет по сигурност -  092/ 62 – 30 – 00.

Няма коментари:

Публикуване на коментар