Бисквитки

понеделник, 18 януари 2016 г.

Cериозни поражения на електропреносната мрежа



Областният управител на област Враца Малина Николова и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заедно със заместник – министърът Николай Николов и екипи на ЧЕЗ посетиха днес част от населените места от областта, където вследствие на обилния сняг са нанесени най-сериозни поражения на електропреносната мрежа. Усложнената метеорологична обстановка през изминалото денонощие остави без
ток част от абонатите  на територията на област Враца.
          „Хората трябва да бъдат спокойни, че се прави всичко възможно за максимално бързо възстановяване на електрозахранването в засегнатите населени места“ – това заяви по време на проверката  министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
          36 екипа на електроразпределителното дружество работят за отстраняването на авариите по електропреносната мрежа. Главна причина за възникналите аварии на ЧЕЗ в Северозападна България са скъсани електропроводи и паднали стълбове заради обилен сняг и обледяване при минусови температури.
          „Дежурните екипи  на електроразпределителното  дружество работят на терен при пълно съдействие на държавните институции и местната власт.“ – обобщи на свой ред директорът на Дирекция „Експлоатация и поддръжка“ – ЧЕЗ – Враца Виктор Станчев и благодари за бързата реакция на местната и изпълнителната власт. Той апелира потребителите, при локални проблеми с електрозахранването на средно и ниско напрежение, да се свържат с аварийните екипи за отстраняване на повредите.
          Областният управител Малина Николова и министър Теменужка Петкова провериха на място в село Гложене, община Козлодуй подмяната на 20 киловолтовия далекопровод.
          Малина Николова изказа благодарност на екипите, които от сутринта работят за възстановяване на електрозахранването на прекъснатите абонати и лично на министър Петкова и нейния екип за съдействието им в област Враца.
          От 16.01. до 17.01.2016 г., от 123 населени места в област Враца, 101 са останали цялостно или частично без електрическо захранване, като в община Борован населените места са 3, в община Бяла Слатина – 10, в община Враца – 18, в община Козлодуй – 4, в община Криводол – 8, в община Мездра – 28, в община Мизия – 6, в община Оряхово – 4, в община Роман – 14 и 6 населени места в община Хайредин.
          Към 19.30 ч. на 17.01.2016 г., Областна администрация – Враца обобщи информацията от всички общини, като цялостно е възстановено електрозахранването в 57 населени места от областта.

          Работата по отстраняването на авариите продължава в населените места Малорад, Борован, Бърдарски геран, Враняк, Габаре, Соколаре, Търнава, Алтимир, Веслец, Вировско, Горно Пещене, Девене, Тишевица, Три кладенци, Гложене, Главаци, Ботуня, Върбешница, Горна Кремена, Зверино, Зли дол, Игнатица, Лик, Моравица, Ослен Криводол, Очин дол, Руска Бяла, Старо село, Царевец, Софрониево, Крушовица, Остров, Хубавене, Караш, Кунино, Стояновци, Струпец, Гара Струпец, Средни рът, Курново, Синьо бърдо, Радовене и една къща в село Манастирище.
          Без вода са 3 населени места в община Бяла Слатина – Бърдарски геран, Галиче и Бъркачево.
          Всички пътища от третокласната и четвъртокласната пътна мрежа са почистени и проходими.
          Непрекъснато се извършва наблюдение на нивата на реките и състоянието на язовирите от област Враца, като за тях няма информация за критични водни нива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар