Бисквитки

понеделник, 18 януари 2016 г.

Всички пътища в област Враца са почистени и проходими при зимни условия



 В десетте общини на областта, както и по републиканската пътна мрежа  снегопочистващите фирми, с които са сключени договори, работят на пълен капацитет, с цялата налична техника. Няма затворени за движение участъци.
Поетапно се възстановява и електрическото захранване на населените места, останали частично или изцяло без ток. Проблемите по ел. захранването са напълно преодолени в общините Борован, Козлодуй, Хайредин и Мизия. На територията на община Враца няма ток в с.Девене и в осем населени места за отделни абонати. В община Бяла Слатина, пет от населените места са останали през нощта без ток за отделни абонати  – Враняк, Габаре, Соколаре, Търнава, Алтимир. В община Криводол изцяло без ток са селата Главаци, Лесура и Осен. В община Мездра все още не е възстановено ел.захранването - частично във Върбешница, Горна Кремена, Зверино, Зли дол, Игнатица, Лик, Моравица, Ослен Криводол, Очиндол, Старо село и Царевец. На територията на община Оряхово няма ток в с.Галово.
Осем от населените места в община Роман – Хубавене, Караш, Стояновци, Струпец, Средни рът, Курново, Синьо бърдо, Радовене са без ток повече от 16 часа.
Преустановен учебен процес има изцяло в община Бяла Слатина и с.Зверино на община Мездра.
Наблюдението на нивата на реките и състоянието на язовирите в областта е непрекъснато. Няма критични нива, застрашаващи населените места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар