Бисквитки

сряда, 20 януари 2016 г.

ВМРО иска повече средства за сигурност и култура в бюджета на Враца



Общинските съветници от ВМРО ще настояват за промени в предложения проекто-бюджет на Община Враца. Основните предложения които войводите внесоха в срок са свързани с осигуряване на средства за обезпечаване работата на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Наредба за дейността на формированията беше приета с решение на Общински съвет от 26.06.2015г. Едновременно с това е необходимо да се обезпечат ремонтите на отводнителните съоръжения и опасните диги, за да не се допусне отново бедствената ситуация с наводнението от лятото на 2014 година.
По отношение на културните институции от ВМРО ще настояват за запазване на общинските средства за Драматично-кукления театър и Държавна симфониета - Враца в размера от 2015 година. Войводите предлага увеличение на средствата за читалищата с 20%, с което ще се подобри качеството на културния живот в града и селата, както и отпускането на 5 х. лв. за сондажни археологически проучвания в местността „Манастирски дол“ и некропола в с. Мраморен.
Доказалият ефективността си Общински фонд за подпомагане на асистираната репродукция(Фонд „Инвитро“) трябва да увеличи бюджета си на 35 х. лв.
По отношение на благоустройството, съветниците от ВМРО ще настояват за повече средства за ремонт и рехабилитация на улиците в най-тежко състояние, като улица „Рила“ например. Нужно е облагородяване в районите на таксиметровите стоянки, поставяне на химически тоалетни и др. Заедно с това е необходимо да се подобри работата по справянето с проблема с бездомните кучета и свободно скитащите животни.
ВМРО ще подкрепи исканията на кметовете на населени места в община Враца, за гласуване на конкретно определени по формула средства за всяко село. Принципът на финансова децентрализация на кметствата ще стимулира инициативността и ангажирането на местната общност с проблемите на населеното място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар