Бисквитки

петък, 22 януари 2016 г.

Cреща на Асоциацията по водоснабдяване



Областният управител и Председател на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Вик“ ООД – Враца Малина Николова проведе  днес работна среща с председателите на общинските съвети на десетте общини от областта, членове на Асоциацията. Основна тема на срещата беше разясняването на допълните указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с дневния ред на  предстоящото Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията и подписването на Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставянето на ВиК услуги на потребителите.
          На срещата бяха дискутирани решенията, които трябва да приемат общинските съвети за даване на мандат на кметовете на общини при гласуване на точките в дневния ред на предстоящото заседание на Асоциацията.
          Екипът на Асоциацията предостави също така на председателите на общинските съвети протоколите за разпределение на собствеността на активите – ВиК системи и съоръженията между Държавата и съответната община, съгласно Закона за водите. След приключване на процедурата по оформянето, окончателно подписаните протоколи ще бъдат неразделна част от Договора за  стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията.
          Един от основните приоритети в дейността на Асоциацията по ВиК на обособената територия през изминалата година беше реализацията на процедурата по сключването на Договора със съществуващия ВиК оператор.
       „Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД Враца е третата в страната, на която предстои сключване на Договор със съществуващия ВиК оператор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставянето на ВиК услуги на потребителите. Реализирането на процедурата от своя страна предоставя възможност за кандидатстване по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“ и по Програмата за развитие на селските райони.“ – допълни още Малина Николова.
Извънредното заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Вик“ ООД Враца ще се проведе на 9 февруари.
                                                                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар