Бисквитки

петък, 12 юни 2015 г.

Вицепрезидентът Маргарита Попова откри фестивала „Време” във Враца


            Кметът на Враца инж. Николай Иванов посрещна вицепрезидента на България Маргарита Попова, която пристигна в града за откриването на Международния младежки театрален фестивал „Време”. Под нейния патронаж е тазгодишното XVІ-то издание на форума. Гостуването на визецпрезидента започна с неформална среща в Младежкия дом с участниците в театралния фестивал. В откровен разговор с домакините и гостите г-жа Попова каза, че се чувства щастлив човек, защото има огромната привилегия да участва в подобни срещи, на които далеч от политическите пристрастия се раздава и се приема човешка обич. След това вицепрезидентът гостува на кмета на Враца в сградата на Общината. В края на срещата инж. Николай Иванов подари на г-жа Маргарита Попова два плакета – единият с гравюра на снимка на Христо Ботев, а другият – с мотив от един от съдовете на Рогозенското съкровище.
            Официалното откриване на Международния младежки театрален фестивал „Време” се състоя в амфитеатъра на новооткрития парк в жк „Дъбника” във Враца, който не успя да побере всички зрители, дошли за празника. На сцената един до друг застанаха представители на Хърватия, Чешката Република, Грузия, Египет, Индия, Италия, Латвия, Полша, Сърбия и Украйна, и българските им приятели от Бургас, Перник, Русе, София, Стара Загора и Враца. „Добре дошли! Изключително се радвам, че мога да ви приветствам на това прекрасно място и се надявам, че заедно с нашите съграждани ще изживеем няколко прекрасни дни! Всички вие сте обединени от красотата на изкуството и в това е силата на този фестивал. Нека фестивалните дни ни покажат вашия талант и изкуство на сцената. Надявам се, че вие ще имате и възможността да се насладите на красотата на нашия град и нашето гостоприемство. Госпожо вицепрезидент на Република България искам да Ви благодаря, че подкрепихте XVІ-тия Международен младежки театрален фестивал „Време” – една добра, съвременна традиция в нашия град, с която изключително се гордеем. Пожелавам на всички участници успешни изяви и хубави мигове във Враца” – каза в приветствието си кметът инж. Николай Иванов. Участниците също благодариха за това, че Враца отново е гостоприемна за младите таланти от цял свят. Една от участничките – Екатерина Казакова – ръководител на софийското арт студио „Камбана” се обърна към кмета. „Г-н кмете, благодаря Ви, че се направили тази невероятна сцена, за която всеки актьор може само да мечтае” – каза Казакова. Фестивалът бе открит от г-жа Маргарита Попова. Слово произнесе и артистичният директор на театралния фест Георги Врабчев. Празникът по откриването продължи с концерт на популярната българска група „Акага” и завърши с уникален лазерен спектакъл със звук и светлина, и пищна заря.
            Младежкият театрален фестивал ще продължи пет дни, в които 22 театрални групи ще представят 23 постановки в залите на Младежкия дом във Враца.


Даниела Хитова,

гл. експерт „Връзки с обществеността”

Няма коментари:

Публикуване на коментар