Бисквитки

неделя, 10 май 2015 г.

„Стелди еър Банкя“

На 09 и 10.05.2015г. на пистата край град Банкя се проведе втори кръг от турнира  „Стелди  еър  Банкя“ по автомоделни спортове  за модели с висока проходимост – off road.  В него взеха участие над  30 състезатели от страната. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по автомоделни спортове за 2015 година.
 Първият ден се проведе състезанието за off road модели с електро двигатели.
 В клас 1:10 сборен клас модели,  Самуил Кулев -  представител на СТМК-Враца , във второто си участие на състезание,  зае трето място в надпреварването.
В  клас 1:8 електро бъги победител стана  Марио Вутов от отбора на АЕЦ Козлодуй,  Александър Димитров от град Вършец, който се състезава от отбора на СТМК-Враца зае второ място, а Самуил Кулев – дебютант в този клас  - зае шесто място.
Вторият  ден се проведе състезанието за off road модели  с двигатели с вътрешно горене.
В клас  клас 1:8  бъги победител отново стана  Марио Вутов.
В  клас 1:5 бъги Дамян Петров от СТМК –Враца  зае трето място, поради технически проблем във 26 минута-  4 минути преди края на финала, отстъпвайки  лидерското място на Емил Карамфилов от София
Следващото състезание от календара на БФАМС  е Първи  кръг Клас Електро автомодели  - On road  и ще се проведе на 16 и 17 май 2015г. в град Сливница.
Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск

На 09.05.2015г. на пистата за автомоделни спортове в Град Враца се проведе  състезание  - Първи етап  от  реализацията на проекта на СТМК-Враца по Програмата „Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск” на Министерство на младежта и спорта. В състезанието взеха участие младежите от Дома в с. Три кладенци.Те демонстрираха завидни умения и показаха много добри резултати в управлението на автомоделите.
 На трето място с резултат 33,2 секунди се класира Силвия Николова, втора с  27,9 секунди е Мая Гошова, а победител с време 25,8 секунди е Цветан Емилов. На всички участници в състезанието бяха връчени грамоти и предметни награди.Турнира  се проведе под ръководството на Дамян Петров – Зам. Председател на Спортно – технически моделен клуб –Враца, а грамотите и наградите бяха връчени от Георги Парасков – състезател на клуба.
След проведеното състезание младежите взеха участие в събитията, посветени на 9 май –Деня на Европа пред Община Враца и по повод инициативата „Как бихме искали да изглежда нашия град през 2020”, където се включиха активно в мероприятията и показаха завидни творчески умения.

Дамян Петров



Няма коментари:

Публикуване на коментар