Бисквитки

вторник, 12 май 2015 г.

Тринадесетата отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа”

На 14.05.2015г, в заседателната зала на хотелски комплекс „Чайка” ще се проведе Тринадесетата отчетно-изборна конференция на Синдикалния регионален съюз на КТ „Подкрепа” – Враца. Конференцията ще започне в 10.30 ч. Гост на конференцията е Президента на КТ „Подкрепа”, инж. Димитър Манолов. Председателят на регионалния съюз ще отчете пред делегатите, дейността на организацията за периода от 2011 до началото на 2015година. Конференцията ще избере екип от председател, заместник-председател и регионални секретари за следващия четиригодишен мандат. Отчетно-изборната година съвпада с 25 години от учредяването на регионалната организация на КТ „Подкрепа” във Враца. Тя е учредена на 05.03.1990г. като Териториална организация на Независима федерация на труда „Подкрепа”. За председател на организацията, тогава е избран д-р Людмил Бонев, а първите създадени секции са на Медицински синдикат при Окръжна болница – Враца, Топлофикация – Враца, СМП „Бели извор”, Завод „Велислав Драмов”, Завод „Дружба”. Следват, като председател, Петър манов, в екип с д-р Езекиев, д-р Владо Донев, д-р Людмил Пантеров, Радко Радков, Красимир Вътов. След избирането на Манов за народен представител от СДС в 36-то ОНС, а председател става д-р Пантеров. През 1992г. Четвъртата конференция на синдиката избира за председател инж. Тотю Младенов. Същата година са създадени 10 регионални браншови синдиката и общински съюзи в Оряхово и Бутан. През 1996г, д-р Тренчев, кани Тотю Младенов в София, а врачанската организация се поема от Цецко Чакалски като председател и Румен Младенов като заместник-председател, в продължение на два мандата. От 2007 година до момента, два мандата, организацията е с председател Десислава Димитрова.

„Четвърт век съществуване е един добър период да си направим обективна, а може би и критична преценка на миналото и настоящето, да набележим бъдещите си ходове,, за да успеем да оцелеем и се развиваме, като самобитна и демократична организация.
Четвърт век е време, да си припомним, че още от създаването си ние сме символно натоварени – с идеали, промяна, бунтарство, свободомислие, свободолюбие и демокрация.
Ние сме Организацията, в центъра на която е отделния трудов човек, и цялата нейна дейност, капацитет и умения, са насочени към неговата защита”

Из отчетния доклад на председателя на СРС на КТ „Подкрепа”, пред настоящата конференция

Десислава Димитрова
Председател на КТ „Подкрепа” – Враца





Няма коментари:

Публикуване на коментар