Бисквитки

сряда, 13 май 2015 г.

Награди за спортисти

На официална церемония днес, в Ритуалната зала на община Враца, Областният управител Малина Николова и нейните заместници - Ирина Иванова и Мирослав Комитски удостоиха с награди на най-изявените спортни деятели, спортисти и треньори на област Враца за 2014 година. Награждаването традиционно се организира от Областна администрация – Враца и е посветено на 17 май – Деня на българския спорт. Специални гости на събитието бяха г-н Цветан Антов - Съветник на Министъра на младежта и спорта, Росица Стаменова -  Главен експерт за Северозападния регион на Министерство на младежта и спорта, змс Емил Кръстев – Европейски шампион по кик бокс, общински съветници, представители на медиите и елитът на спорта във Враца.
Специална комисия към Областна администрация – Враца разгледа и обсъди номинациите и реши да награди 25 състезатели, треньори и деятели за особени спортни постижения и принос в развитието на спорта.
За своите 12 попадения с приз беше удостоен голмайсторът на Футболен клуб „Ботев 2013”- Криводол Александър Аврамов и с треньорът му Румен Славков.
Наградени съща така са мс Асен Асенов от Спортен клуб по муай – тай „Арис” – Враца и неговият треньор Ангел Иванов. Асен Асенов е носител на златни медали от Световно и Европейско първенство, три пъти държавен шампион за мъже, категория до 60 кг.
Най-малката участничка в церемонията бе 8-годишната Жанет Карагеоргиева, завоювала два бронзови медала от зонални турнири и седмо място в Националния турнир „Търновска царица”. Неин треньор е мс Енчо Димитров.
За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта беше награден Иван  Лалев от „Златните момчета” на община Козлодуй, Републикански шампион за юноши старша възраст и бронзов медалист от Световното първенство за кадети до 18 години, с треньор Георги Вачев.
С награди бяха удостоени златният медалист от Зоналния турнир и втори в квалификациите за Републиканско първенство -  спортистът на община Хайредин - Марио Димитров и неговият треньор Румен Димитров; Държавният шампион за девойки старша възраст в дисциплината хвърляне на копие Мария Тенджерска, от община Мизия и нейният треньор Красимир Тенджерски; Националният състезател по лека атлетика – младежи до 23 години, поставил Национален рекорд на 3000 метра  Митко Ценов и неговия треньор Йоло Николов.
Сред отличените бяха Републиканският шампион по джу джизцу – Дуо система, възрастова група до 14 години, златен медалист и носител на Националната купа по джу джицу – Никол Петкова от  Централен полицейски карате клуб, Школа – гр. Бяла Слатина с  треньор Добромир Грамов; Пламен Петков от Атлетически клуб „Враца“ с треньор змс Ивайло Младенов, както и Силвия Петкова, състезател по тенис на маса на спортен клуб „Искър” – Роман с треньор Росен Цолов.
В категорията „Спортен деятел“ на област Враца за 2014 г.  наградите получиха   мс Катя Семкова, състезателят по борба и бронзов медалист от Световното първенство мс Николай Каменов и Сребърният медалист от Световното първенство по борба за ветерани – майсторът на спорта Юлиян Георгиев.
В категорията „Принос към развитието на спорта в област Враца” Областният управител Малина Николова връчи награда на кмета на Община Оряхово г-н Росен Добрев.
Заслужилият майстор на спорта Росица Стаменова бе удостоена с почетен приз за  цялостен принос в развитието на спорта в област Враца.
Областният управител Малина Николова поздрави всички наградени за техните успехи и им пожела още спортни постижения.
„Съдбата обича смелите, а Вие сте безспорно доказателство, че само тези, които проявяват смелост да се състезават, успяват да спечелят“ – добави още Малина Николова.
14 –та официална церемония завърши с изискан коктейл на Областния управител, на който спортисти треньори и деятели се поздравиха за своите настоящи и бъдещи успехи.


Надя Гетова

„Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар