Бисквитки

четвъртък, 23 април 2015 г.

Информационната среща

Областният управител на област Враца Малина Николова  откри информационната среща на Програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България. На нея присъстваха изпълнителният директор на Регионален Офис за Трансгранично Сътрудничество Кълъраш за Границата Румъния – България Николета Минку, Богдан Мушат, ръководител на съвместния технически секретариат, експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, представители на местната власт, институции и неправителствени организации.
Малина Николова приветства участниците и благодари на партньорите от Съвместния секретариат за провеждането на информационния семинар в област Враца и  акцентира на ефективността, устойчивостта и резултатите от нейното осъществяване.
„Безспорно регионите получават силен финансов тласък, като по този начин ще се подходи с изключително внимание и отговорност към всяка една възможност, която програмата предоставя“ – заяви Малина Николова. Тя изрази задоволството си от изпълнението на съвместните проекти през изтеклия програмен период и добави, че те имат значим обществен принос и сега предстои да се надградят добрите резултати:
„Депозирането на качествени проекти е гаранция за постигане на максимални взаимни ползи от двете страни.
Също така е важно да отбележим, че успешно реализираните  трансгранични проекти са в полза на гражданите и подобряване на стандарта на  живот  в Румъния и България.
Шесто събитие означава, че Област Враца ще се постарае да бъде отличен участник в кандидатстването и оползотворяването на средствата от Програмата за проекти с добавена стойност и положителен обществен отзвук.“ – добави още Областният управител.
Тя изрази надежда съвместната работа с румънските партньори да бъде продължение на създадените приятелски връзки и обогатяване на опита ни в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество и пожела ефективна работа и активно отношение на участниците.
Информационната среща представи  възможностите в обхвата на  Програмата, приоритетните оси, лансирани в рамките на първата покана за набиране на проекти, както и сроковете за подаване на проектните заявления.

Надя Гетова
„Връзки с обществеността и протокол“


Няма коментари:

Публикуване на коментар