Бисквитки

четвъртък, 23 април 2015 г.

Младежите от ГЕРБ Враца изказаха признателност към врачанския писател Илиян Нисторов

МГЕРБ е единствената младежка политическа организация както в България, така и във Враца, която днес води организационно-политически живот и има действащи структури във всички български градове. Много младежи от Врачанско все повече се вливат в редовете на М ГЕРБ, търсейки своята идентичност като модерни граждани на Европа и желаейки европейския път на развитие. Това каза днес Илиян Нисторов по време на представянето на най-новата си книга „Детският свят на Враца“. Събитието се провежда под патронажа на народния представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова и Областния управител Малина Николова. Документалистиката проследява възпитанието и социализацията на подрастващите в 4 времеви периода - от 1878 г. до днес и има за цел да запази историческата и културна памет на врачани.
По време на представянето младежи от ГЕРБ връчиха благодарствено писмо на видния публицист. „Благодарим Ви за специално отделените страници, в които преставяте многобройните инициативи и дейности на младежката организация от създаването и до момента. Вашата творба не само умело пресъздава детството на поколения врачани от Освобождението на България до наши дни, а и дава обективен поглед над социално-културния живот на съгражданите ни. Освен уважаван краевед и общественик, за нас Вие сте и съвременен будител, активно популяризиращ паметта и ценностите, завещани от предците ни – тези, „които с труда си създадоха поколения достойни българи“, се казва в поздравителния адрес.
М ГЕРБ пожелава на врачанския писател здраве и дълголетие, за да съхрани вдъхновението и енергията на авторовия си талант, осъзнаващ високата обществена значимост на произведенията си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар