Бисквитки

понеделник, 20 април 2015 г.

Враца Малина Николова на пресконференция за инцидент с кмет

Областният управител на област Враца Малина Николова на пресконференция днес с местните и национални медии изрази своето огромно възмущение и несъгласие, породени от инцидента, възникнал с кмета на с. Голямо Пещене в миналия петък.
„Надявам се, този инцидент да не е част от предизборната надпревара за предстоящите местни избори, доколкото предварителната информация е, че лицата са политически опоненти. Ако е така, призовавам гражданите да покажат нетърпимостта си към подобни изразни средства.
Моята отговорност за сигурността на експертите от администрацията и за длъжностните лица, подпомагащи тяхната дейност, ме задължава да изразя категоричното си несъгласие с подобни актове и да призова прокуратурата по възможно най-бърз и ефективен начин да предприеме съответните действия по проверка на обстоятелствата и преценка за наличие на нарушения на законодателството от лицата, извършили акта срещу кмета на населеното място.“ – заяви г-жа Николова.
Проверката от страна на служителите на Областна администрация, съвместно с кмета на населеното място Тодор Тодоров, е извършена по повод на подаден сигнал на гражданин за неправомерно ползване на недвижим имот от Ангел Ангелов. Имотът е частна държавна собственост, представляващ сграда – обор за разплодници, със застроена площ 120 кв. м, построена в бившия стопански двор на с. Голямо Пещене.
Със Заповед на Областния управител от 08.04.2015 г. е определена комисия със задача да провери обстоятелствата по подадения сигнал. Действието е рутинно и се осъществява  при подобни сигнали или при планирани проверки за установяване на статута на недвижими имоти като държавна собственост.
Кметът на с. Голямо Пещене Тодор Тодоров е уведомен от Областния управител за оказване на съдействие, като длъжностно лице, при осъществяване на проверка на имота на 17 април.
„На 17 април експертите от Областна администрация – Враца, със съдействието на кмета на Голямо Пещене, са провели телефонен разговор със сина на Ангел Ангелов, за да осигури достъп до имота за извършване на проверката на място. По този начин лицата Ангел Ангелов и Цветан Ангелов са били запознати, че проверката е на Областна администрация – Враца и кметът Тодор Тодоров изпълнява задълженията си като длъжностно лице. Въпреки това са пристъпили към саморазправа с кмета“ – допълни пред журналистите Областният управител Малина Николова.

Надя Гетова

„Връзки с обществеността и протокол“

Няма коментари:

Публикуване на коментар