Бисквитки

вторник, 21 април 2015 г.

Крими хроника

На 20.04.15г., в 10.30ч. в РУ-Бяла Слатина се е явил жител на с.Попица, който е заявила, че около 09.15ч. в аптека  в гр.Б.Слатина, неизвестно лице възползвайки се от невниманието му отнел от него  портмоне, в което имало кредитна карта  с PIN- код към същата. За времето от 10.22ч. до 10.27ч. са извършени 4 транзакции  и са изтеглени 150лв. След бързи следствени действия служители на РУ-Бяла Слатина са установили и задържали лицата Б.Б./44г./ от с.Търнак и И.М./23-годишна/ от гр.Б.Слатина. Намерени и иззети са портмонето и кредитната карта, както и  бележки от банкомати за извършените транзакции.      По случая е образувано БП.
При претърсване  в къщата на И.А./44г./ в село Търнак, полицейски служители са намерили  иззели ловна пушка  и боеприпаси.  По случая е образувано БП.
На 20.04.2015г., по време на специализирана полицейска  проверка за незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси в гр.Козлодуй е извършено проверка на лек автомобил „Рено”, собственост на Н.Д./29г./ Намерен е газов пистолет, който не е регистриран по съответния ред. В жилището на същото лице са намерени и иззети  ловно оръжие и боеприпаси за негоза които собственика не притежава разрешение за носене и съхранение. По случая е образувано досъдебно производство.
На 20.04.2015г. в гр.Козлодуй е спрян за проверка лек автомобил „Опел-Астра”, управляван от Ю.К./52г./  от гр.Козлодуй.Установено е, че водача е неправоспособен-управлява МПС в едногодишния срок на наложено му административно наказание. По случая в РУ-Козлодуй е образувано БП.
За времето от 13.04.2015г. до 20.04.2015г.,  на територията на РУ - Козлодуй е проведена  комплексна операция с цел: предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи обект или средство за извършване на престъпления, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал, превоза на живи животни и продукти от животински произход, проверки на дискотеки, барове, ресторанти и клубове, в които има данни за посещение от деца.  Проверени са 153 лица и 39  МПС.  Установени са 40 нарушения, за които са съставени  9 акта и 22 фиша по ЗДвП, 7 акт по ЗБЛД, 2 акта по КЗ. Образувани  са 7 досъдебни производства.
   На 20.04.15г., около 16.55ч. в местността „Вратцата” катастрофира  лек автомобил” Дачия”, управляван от И.И./54г./ от гр.Враца. Тежко ранена е 82-годишна жена пътувала  в автомобила. Водачът е леко ранен, пробата за алкохол е положителна- 2,33 промила.
    Регионален говорител на МВР:
        Красимир Василев
                                                                         


  21.04. 2015г.                              

Няма коментари:

Публикуване на коментар