Бисквитки

петък, 27 март 2015 г.

Кметът прие две делегации от парньори по европейски проекти



            Чуждестранни партньори по два европейски проекта посрещна днес кметът на Враца инж. Николай Иванов. Първата делегация бе от десет полски учители и директора на училище „Св. Йоан Павел ІІ” в гр. Замошч, които работят съвместно с екипа на ОУ „Христо Ботев” във врачанското село Баница. Проектът се нарича „Учи и научи” по проекта „Еразъм +” и включва обмяната на добри практики при обучението на деца в риск, в мултикултурна среда и на деца със специални образователни потребности. „За първи път сме в България и сме доволни от това, което видяхме тук. Почувствахме се като сред близки хора. Видяхме, че при вас се прави много за децата, за техните родители и за обществото. Всяко училище има своите радости и проблеми, и реализира своите програми” – казаха гостите. Кметът на Враца им пожела да останат с приятни спомени от нашия край. Инж. Николай Иванов направи и предложение на гостите двата града Враца и Замошч, които са почти еднакви като население да направят стъпки за бъдещо побратимяване.
         Втората делегация бе от единадесет учители от Чехия, Полша, Англия, Испания и Италия. Те участват в проект с ЦДГ „Европейчета” във Враца. Името на проекта е „Предизвикателствата извън моята собствена малка вселена”, финансиран по секторна програма „Коменски”. Гостите казаха, че са впечатлени от организацията на работата в детската градина. „За нас това е вдъхновение” – допълниха те. „ЦДГ „Европейчета” е пример за нашите постижения в областта на обучението и предучилищното възпитание” – потвърди кметът. В рамките на гостуването си в детската градина преподавателите са провели работни срещи и са видяли празничния цикъл Лазаруване, Цветница и Великден, представен от децата.
         Двете делегации сърдечно благодариха за огромното гостоприемство. Бяха единодушни, че Враца и природата в региона са наистина впечатляващи и с удоволствие ще се върнат отново.


Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”



Няма коментари:

Публикуване на коментар