Бисквитки

петък, 27 март 2015 г.


Врачанската екоинспекция и ДПП „Врачански балкан” ще отбележат Часът на Земята, който тази година ще е на 28 март (събота) от 20:30 ч. Експерти от двете организации, гости и граждани заедно ще изгасят осветлението на Природозащитен център „Натура“ в града.
В програмата, посветена на инициативата ще се включат децата от група за народни песни „Славейче” от СОУ „Христо Ботев” - Враца. Ще се проведат викторини и забавни игри, посветени на опазването на природата.

През 2015 г. събитието се провежда под мотото „Реките имат нужда от нас - нека им дадем бъдеще”. Глобалната инициатива е знак на съпричастност с екологичните проблеми на планетата. В този час милиони хората по света ще изключат осветлението в домовете си и ще спрат потреблението на електроенергия, за да покажат грижата си за природата и възможностите за ограничаване на вредите, които човекът й оказва.  
Това е най-мащабната акция в света, която започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Часът на Земята дава възможност на всеки човек да разбере как може да използва волята си, за да се справи с климатичните промени.


Пресцентър

РИОСВ – Враца

Няма коментари:

Публикуване на коментар