Бисквитки

петък, 27 март 2015 г.

Крими хроника

На 22.02.2015г., В МВР-Враца е получен сигнал за палеж на лек автомобил „Сеат”, паркиран на улица „Петропавловска” в гр. Враца. Огънят нанесъл щети и на паркиран до него лек автомобил „Ауди”. След издирвателни мероприятия са установени лицата извършили умишления палеж: Д.Б./21г./ от гр.Враца криминално проявен / кражби и увреждане /; Д.Г./26г./ от гр. Враца,  криминално проявен / грабеж, кражби, наркотици и увреждане /. Двете лица са задържани за срок от 72 часа.
На 19.09.2014г., в УП-Дъбника е постъпил сигнал за откраднати две телета от двора на честен имот в село Тишевица.След издирвателни мероприятия са установени извършителите, криминално проявените лица: Р.А./46г./; А.В./27г./; М.А./22г./, и трите лица са от село Габаре. Животните са намерени и върнати на собственика.
След издирвателни мероприятия за кражба на хладилник, готварска печка, 6 литра олио и ел.удължител с дължина 20 метра, извършена 02.03.2014г. от частен дом в село Търнава  е установено, че извършител на кражбата е лицето В.М./26г./ от същото село.
В хода на разследването  е установено, че през 2014г., същото лице  е извършило още 3 кражби от различни къщи в село Търнава. Откраднати са били хранителни продукти и ел. уреди, като все още не е установена точната  стойност на нанесените щети на собствениците.
На 26.03.15г., в 17.20ч. в  гр.Бяла Слатина е спрян за проверка  лек автомобил „Фолксваген„ управляван от Р.Р./22г./ от с.Буковлък. В колата са открити 30 кг. нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.
В 15.25ч. в гр.Мездра  е спрян за проверка лек автомобил ”Фолксваген Голф”, управляван от В.С./19г./ от гр.Мездра. Пробата за алкохол на водача е положителна- 0,74 промила. 
При проверка в частен дом в гр. Козлодуй, полицейски служители са намерили иззели плик суха зелена листна маса- канабис. Образувано е БП.
В 13.15ч. в  РУ-Роман е получен сигнал, че в село Стрепец,  частен дом  неправомерно е  присъединен  към ел. мрежа. Образувано  е досъдебно производство.
В  с.Главаци  е проведена среща между полицейските инспектори обслужващи селото и жители на Главаци. Присъствали са и представители на местната власт. На срещата са обсъдени въпроси по превенцията и разкриването на престъпления. 
От 20.00ч.. до 01.00ч. на територията гр.Враца-център, с.Згориград, с.Лиляче, с.Бели Извор и с.Власатица е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Не са констатирани нарушения.
Регионален говорител на МВР:
      Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар