Бисквитки

петък, 6 март 2015 г.

Крими хроника

        След издирвателни мероприятия за кражба на iPhone(Айфон) извършена на 13.10.2014г. в гр.Враца е установено, че извършил е криминално проявеното за кражби лице И.П./24-годишна/ от гр. София.
На 05.03.2015г., в 22.45ч. в РУ-Мездра е получен сигнал, че неизвестно лице е проникнало в хотелски комплекс “Родина”-гр.Мездра.  Изпратеният на мястото полицейски патрул задържал лицето Я.К./22г./ от гр. Кроводол, което правило опит да открадне многожилен кабел от складово помещение  в обекта.
В РУ-Враца  е получено съобщение, че от магазин в село Баурене, неизвестно лице използвайки невниманието на търговския работник, извършило кражба на 85лв.  След бързи издирвателни мероприятия  е установено, че кражбата е дело на лицето С.А./21г./ от същото село.
На 05.03.2015г.,  около  22.00 часа на улица  ул.”З.Стоянов” в гр. Бяла Слатина катастрофирал в крайпътно дърво лек автомобил „Фолксваген Голф”,  управляван от А.Ц./18г./ от с.Търнава. Ранени са водача и двамата му спътници, всичките са транспортирани  в болнични заведения. Образувано  е досъдебно производство.
За времето от 19.00ч. на 04.03.2015г. до 07.00ч. на 05.03.2015г., на територията на селата Ребърково, Люти дол и Люти брод  е проведена специализирана операция с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието. Нарушения не са констатирани.
  На 05.03.2015г., служители на  РУ-Козлодуй  са съдействали в проверки на 8 частни  жилища в село Бутан, след сигнали от ,,ЧЕЗ Разпределение България”АД, за неправомерно присъединяване към ел. мрежа. На всички проверени адреси е установено неправомерно въздействие върху ел. инсталации 
На 05.03.15г., в селата Михайлово и Манастирище, полицейски служители са провели срещи  с жители и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещите е изнесена информация за резултатите през 2014г. в противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и по осигуряване безопасността на движението в населеното място. Изготвен е протокол за поставените въпроси и проблеми и са набелязани  конкретни мерки за подобряване  опазването на обществения ред.
Подобна среща е била проведена и в гр. Оряхово, на която са обсъдени въпроси по превенцията и разкриването на престъпления.
 За времето от 09.00 ч. на 05.03.2015 год. до 08.00ч. на 06.03.2015г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са  5 питейни заведения, 2 пункта за изкупуване на метали, МПС. Съставени са два акта по ЗБЛД и два акта  по ЗДвП 
На 05.03.15г.,  в РУ-Враца е получено съобщение от жителка на гр. Враца, която е заявила, че  на същата дата около 12.20ч.,  на телефона в жилището й позвънил непознат мъж, който  се е представил за полицейски служител и разговарял с 12-годишният й син. Непознатият  заявил на детето, че родителите му са катастрофирали, имат множество наранявания,  а за операция е необходима сумата от 7000лв.  След около 40 минути пред блока се явил мъж на когото детето предало около 3000 лева и множество  златни накити. Образувано  е досъдебно производство.

                   Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар