Бисквитки

петък, 21 ноември 2014 г.

Евродепутатът Владимир Уручев посрещна в ЕП посетителска група от област Враца



Двадесет и петима жители на Враца и региона посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ-ЕНП Владимир Уручев в периода 18-20 ноември. Визитата им стартира с посещение на Парламентариума, където предприеха виртуално пътуване в историята на Европа и приноса на ЕС за всяка от страните през годините. Интерактивни екрани и 3D тактилни модели потопиха посетителите в работата на членовете на ЕП и значимостта на европейската институция.
Участниците в посетителската група се запознаха отблизо с дейността на Владимир Уручев в Европейския парламент в качеството му член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и заместник-член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI). Те присъстваха на презентация, посветена на Европейския парламент – неговата организация и начин на работа, правомощия, както и ценностите, които отстоява. Посетителите от Врачанска област се запознаха с дейността и на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев - един от петимата квестори на Европейския парламент.
По-късно врачани имаха възможността да присъстват на церемонията по връчване на титлата „София: Европейска спортна столица през 2018 г.” и „Бургас: Европейски град на спорта за 2015 г.”. Наградите бяха връчени на кметовете Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Български олимпийски шампиони и сребърни медалисти от олимпиади участваха в делегацията в Брюксел, за да подкрепят София и Бургас. Сред тях бяха Евгения Раданова, Румяна Нейкова, Тереза Маринова, Йорданка Благоева, Екатерина Дафовска, Таня Богомилова и Йордан Йовчев. На събитието присъстваха също и министрите Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Ивайло Московски.
Посещението на групата от Врачанско продължи на следващия ден с разходка из забележителностите на столицата на Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар